Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά – Ευχαριστίες δημάρχου σε όσους βοήθησαν


Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά που εκδηλώθηκε στις δυο το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ Παστίδας – Φιλερήμου και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε προς Ασγούρου και Τσαίρι.

Μια επικίνδυνη φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, που απείλησε κατοικίες , επιχειρήσεις και ανθρώπους. Οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού από τη πρώτη στιγμή έδωσαν γενναία μάχη με τις φλόγες για να μη κινδυνεύσουν άνθρωποι και να μην απειληθούν περισσότερες κατοικίες κι έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα.

Τα ξημερώματα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο . Οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή σε πλήρη επιφυλακή για αναζωπυρώσεις και μικροεστίες φωτιάς, όπως και οι ενισχύσεις που ήλθαν από την Αθήνα.

Ο απολογισμός για τις στάχτες θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες όπως και θα ερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς.

Ο Δήμαρχος Ρόδου μέσω της προσωπικής του σελίδας σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, ευχαρίστησε τα ξημερώματα όλους όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη πυρκαγιά και ανακοίνωσε τη λήξη συναγερμού στο μέτωπο. Επιπλέον αιχμηρό και αυστηρό  ήταν το σχόλιο του για τους εθελοντές που ασκούν κριτική μέσω δημοσιεύσεων και ποτέ δε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της φωτιάς ή άλλων περιστάσεων που χρήσει εθελοντισμό η Ρόδος. Αναλυτικά η ανακοίνωση του.

«Με τη βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε κι απόψε. Η φωτιά στο Τσαίρι είναι υπό έλεγχο και μεις γυρίσαμε σώοι στα σπίτια μας. Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά όλους όσους με κίνδυνο ζωής πάλεψαν με τη φωτιά . Πυροσβεστες, δασοφύλακες, πιλότους, υπηρεσιακούς, χειριστές μηχανημάτων και εθελοντές.
Όσο για μερικούς άλλους εθελοντές του γλυκού νερού , που το μόνο που ξέρουν ειναι να κάνουν κριτική με τη βοήθεια ορισμένων ΜΜΕ και στα fb δεν τους είδα να σηκωθούν απο τον καναπέ τους ή την καφετέρια ή την οθόνη του υπολογιστή τους . Όχι μόνο στη φωτιά αλλά ούτε στους πρόσφυγες , ούτε καν στον καθαρισμό των πάρκων , ούτε ,ούτε … Τέτοιοι εθελοντές να μας λείπουν»

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια