Παράσταση «Iphigenia in memoriam»


Μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση πρόκειται να παρουσιασθεί στο κοινό της Ρόδου την επόμενη εβδομάδα σε δύο διαφορετικούς ιστορικούς χώρους στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Η εξαιρετική καλλιτέχνης Δήμητρα Κρεπς μεταφράζει σκηνοθετεί και ερμηνεύει μια ιδιαίτερη εκδοχή της Ιφιγένειας, σε δύο παραστάσεις στο νησί της Ρόδου λίγο μετά την πρεμιέρα του έργου της στο Λονδίνο!
Παρασκευή 22 Μαΐου ώρα 21.00, στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου και Κυριακή 24 Μαΐου την ίδια ώρα στον Ξενώνα της Αγ. Αικατερίνης.
Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

H παράσταση «Iphigenia in memoriam» ανέβηκε σε σύλληψη και σωματοποίηση της Δήμητρας Κρεπς για πρώτη φορά στο Λονδίνο και βασίζεται στα κείμενα του Jean-Rene Lemoine Iphigenie, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου και «In Memoriam», σε μετάφραση της Δήμητρας Κρεπς και φωτισμούς του Γιάννη Κατσαρή. Ο πολυβραβευμένος Jean-Rene Lemoine επανεπεξεργάζεται τον αρχέτυπο μύθο της θυσίας της Ιφιγένειας συνθέτοντας τον δικό του συνταρακτικό νυχτερινό μύθο αθωότητας και πολέμου, έρωτα και θανάτου. Εμπνεόμενη από τα νεκρικά πορτρέτα φαγιούμ των οποίων το βλέμμα αναδύει την αριστοκρατία της ψυχής και την αξιοπρέπεια της λύπης και αιμοδοτούμενη από την φωνή της Μαρίας Κάλας, η παράσταση συλλαμβάνει την Ιφιγένεια ως φαγιούμ που σπάει για πρώτη φορά την σιωπή του βλέμματός τουγια να αφηγηθεί την ιστορία του πέραν του χρόνου και του τόπου, της ζωής και του θανάτου.

δφγσδφηγ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble