«Οι Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου – Οι Μεγάλοι Μάγιστροι» Το νέο βιβλίο του Μανώλη Φωταρά


Κυκλοφόρησε το νέο ιστορικό βιβλίο για το νησί της Ρόδου σε σχεδιαστική επιμέλεια και έκδοση του κ. Μανώλη Νικήτα Φωταρά.

Μετά το πρώτο ταξίδι στην ιστορία του νησιού με το «Αστυπαλαιείς–Βιλλανόβα–Παραδείσι», ο εκδότης καλείται να «γνωρίσει» στο φιλαναγνωστικό κοινό τούς «Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου»∙ τους Ιππότες και τους Μεγάλους Μαγίστρους του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι έδρασαν στη Ρόδο από τον 14ο μέχρι τον 16ο αιώνα, δίνοντας από κει, ως υπέρμαχοι του χριστιανισμού, τον δικό τους αγώνα εναντίον του τούρκικου επεκτατισμού.

Μέσα από μία συλλεκτική έκδοση 184 σελίδων, η οποία αποτελεί μία μεταγλώττιση από τα γαλλικά του έργου “L’ ile de Rhodes” του Edouard Biliotti & L’ Abbe Cottret («H νήσος Ρόδος» του Εδουάρδου Μπιλιότου και Αββά Κοτρέ, 1881), αναφέρεται, με χρονολογική σειρά διαδοχής, ο βίος και η δράση των 19 Μεγάλων Μαγίστρων του Τάγματος.

Ειδικότερα, οι Ιππότες, πιστοί στον όρκο τους, αμύνθηκαν σθεναρά μαζί με τον ντόπιο πληθυσμό για αιώνες εναντίον των αλλεπάλληλων μουσουλμανικών επιθέσεων μέχρι την αποχώρησή τους από τη Ρόδο το 1522, και τη μετέπειτα εγκατάστασή τους στη Μάλτα, όπου έγιναν γνωστοί ως οι «Ιππότες της Μάλτας», όταν ηττήθηκαν από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

Στο αξιόλογο αυτό έργο, ο εκδότης αποκαλύπτει σταδιακά κι άλλες πτυχές της ιστορίας, εξαιρετικά σημαντικές και ενδιαφέρουσες, με κύριο στόχο να τη γνωστοποιήσει σε μικρούς και μεγάλους.

Το βιβλίο διατίθεται από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» στην τιμή των 20Ђ και μέρος των εσόδων θα προορίζεται για τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Για να το παραγγείλετε, επικοινωνήστε στο: [email protected] προσεχώς θα το βρείτε και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία

13987844_637226076445079_1165976489_o

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια