Ημερίδες στα χωριά για την ενημέρωση των αγροτών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας


Ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δωδεκανησιακό Δίκτυο Στήριξης της Εργασίας» πρόκειται να υλοποιήσει τέσσερις ημερίδες τη Δευτέρα 29 Ιουνίου με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών για  την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Τόπος διοργάνωσης των Ημερίδων:

  •    Πνευματικό Κέντρο Λάρδου στις 9:30π.μ.
  •    Αίθουσα Κοινοτικού καταστήματος Απολλακιάς στις 11:00π.μ.
  •    Δημοτική Βιβλιοθήκη Σορωνής στις 18:00μ.μ.
  •    Αίθουσα Κοινοτικού καταστήματος Έμπωνας στις 19:30μ.μ.

Αντικείμενο των ημερίδων είναι  η παρουσίαση δυο επιδοτούμενων σεμιναρίων  κατάρτισης για  σαράντα πέντε (45) ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στον ΟΓΑ, σε θέματα:

  • Ίδρυση νέας επιχείρησης ή επέκταση ήδη υφιστάμενων δραστηριοτήτων.
  • Ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων.

Εισηγητές των Ημερίδων είναι ο κ. Κυπριώτης Σ. Δημήτρης, Phd, προϊστάμενος Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και κ. Πάρης Κακάς, Οικονομολόγος, στέλεχος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε. – ΑΝ.ΔΩ.

Η δράση εντάσσεται στη Πράξη «Στήριξη ανέργων και αγροτών για την προώθηση στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στα Δωδεκάνησα», Δράση 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble