Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα : «Το νέο Ασφαλιστικό & Φορολογικό τοπίο για τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους μετά τον Νόμο 4387/2016 ».


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα, που οργάνωσαν από κοινού η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδ/σου,το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδ/σου, με τη στήριξη του ΕΒΕΔ, στην αίθουσα του ΕΒΕΔ, την Παρασκευή 24/06/16, με θέμα : «Το νέο Ασφαλιστικό & Φορολογικό τοπίο για τους Επαγγελματοβιοτέχνες και τους εργαζόμενους μετά τον Νόμο 4387/2016 ».

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γεν. Γραμματέας του ΕΒΕΔ κ. Νίκος Παπασταματίου, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΔ κ. Νίκος Τσούλλος, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κ. Σάββας Χατζησάββας και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Δωδ/σου, κ. Μιχάλης Μιχαήλ.

Κύριοι εισηγητές της εκδήλωσης – συζήτησης ήταν οι : Δημήτρης Μουσελίμης. Δικηγόρος – Εργατολόγος και ο Γιώργος Κορομηλάς, Λογιστής –Φοροτεχνικός και Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Κοινός τόπος και στις δύο εισηγήσεις ήταν ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν συνιστά μεταρρύθμιση, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης και της οικονομίας. Αντίθετα οι προβλέψεις του ουσιαστικά «δημεύουν» τα εισοδήματα των επαγγελματιοβιοτεχνών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων, αφού το 71% των εισοδημάτων τους θα παρακρατείται από το κράτος για εισφορές και για φόρους. Επιπλέον με τον νόμο αυτός οδηγούνται στην εξαθλίωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι, μιας και μειώνεται η κατώτερη σύνταξη, καταργείται το ΕΚΑΣ και αυξάνεται τη φορολογία των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε πλούσιος διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων.

Βασικό συμπέρασμα της ημερίδας είναι ότι οι φορείς θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική, που πλήττει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα και οδηγεί σε κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κοινή δράση των οργανώσεών μας θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα για θέματα που αφορούν τα μέλη μας και την περιοχή μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΔ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νίκος Τσούλλος

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σάββας Χατζησάββας

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΕΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μιχάλης Μιχαήλ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble