Πανηγυρικός εορτασμός της Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης από το Δήμο Ρόδου


Με μια βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, γιορτάστηκε πανηγυρικά η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου, από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ο οποίος αναφέρθηκε στην παγκοσμιότητα του Ελύτη και στην επικαιρότητα του έργου του, καθώς ο ποιητής υπήρξε λάτρης της θάλασσας του Αιγαίου, που σήμερα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλης της ανθρωπότητας.

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου και η Παιδική Χορωδία Amabile του Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή, τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη από κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, μεταξύ των οποίων ο Μάνος Χατζηδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Λίνος Κόκοτος κ.α.

Μέσα από τις εξαιρετικές ερμηνείες των μελοποιημένων ποιημάτων φάνηκε η αγάπη και η σκληρή δουλειά των χορωδών και του μαέστρου για τη μουσική την ποίηση και το τραγούδι, καθώς αποκαλύφθηκαν φωνές και ερμηνείες που συγκίνησαν όλους τους παριστάμενους και δημιούργησαν ζεστή και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που κορυφώθηκε με το κλείσιμο της βραδιάς.

Τις χορωδίες συνόδευσαν αριστοτεχνικά η Κική Σταυρίδη στο πιάνο και ο Τάσος Νάνος στο μπουζούκι, ενώ η Χαρά Κοσεγιάν με τον λόγο της ανάμεσα στα τραγούδια μας ταξίδεψε στον κόσμο του Ελύτη, στη ζωή, το έργο τις αξίες του ποιητή – δημιουργού, που αποτυπώνει μοναδικά τον ελληνικό κόσμο και τον καθιστά ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο ανάμεσα στους άλλους πολιτισμούς.

Όλοι οι συντελεστές της εκδήλωσης χειροκροτήθηκαν θερμά και παρατεταμένα από το κοινό που γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου και σε πολλά σημεία τραγούδησε μαζί με τις Χορωδίες.

Την βραδιά παρακολούθησαν και αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με την σύζυγο του, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σάββας Διακοσταματίου, κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, κ. Άννα Ζωάννου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββας και άλλοι εκπρόσωποι των θεσμών και φορέων του νησιού μας.

Ο κ. Χατζηδιάκος στο κλείσιμο της εκδήλωσης επεσήμανε ότι μέσα στην τόσο δύσκολη συγκυρία είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη νε έρθουμε πιο κοντά στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, γεγονός που αποτυπώνεται και από τη συμμετοχή του κοινού σε όλες τις πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνονται στο νησί μας.

IMG_4622 IMG_4621 IMG_4620 12722607_10207282412971231_1810776553_o

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια