Δημιούργησαν γραμματόσημα στη μνήμη του Σμηναγού Ηλιάκη


Mια συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβαν δύο Φιλοτελικά σωματεία έτσι ώστε να τιμήσουν
τη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημέρα που έπεσε με το αεροσκάφος στα ανοιχτά της Καπάθου.

Ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης έπεσε υπέρ πατρίδος στο Αιγαίο, εκτελώντας το καθήκον του ως πιστός και φιλότιμος Έλληνας στρατιωτικός. Ήταν Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και στις 23 Μαΐου 2006 σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικού F-16, το αεροσκάφος του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο.

Ο Σμηναγός Ηλιάκης ήταν πατέρας δύο παιδιών και καταγόταν από τον Κάστελλο Ρεθύμνης.

Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι Πρόεδροι της Φιλοτελικής Ένωσης Δωδεκανήσου και της Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιά και έτσι δημιουργήθηκε αναμνηστική έκδοση Γραμματοσήμων προς τιμή του ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους είναι να τιμηθεί από τα δυο Ιστορικά Φιλοτελικά Σωματεία η μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη που φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την ημερομηνία της θυσίας του.


Η ανακοίνωση των σωματείων:

«Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να διαδοθεί ο φιλοτελισμός και στην νέα γενιά με απλά και κατανοητά θέματα που έχουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να εμπνεύσουν και να προκαλέσουν το φιλοτελικό ενδιαφέρον ακόμα και σε κάποιον που θα ξεκινήσει σήμερα να συλλέγει γραμματόσημα. Η απόφαση της έκδοσης αυτής καταδεικνύει στην πράξη την κοινή πορεία προς το αύριο που ξεκίνησαν οι 2 σύλλογοι με την ανάπτυξη δεσμών φιλίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των και, ουσιαστικά γίνεται πράξη η επέκταση της γεωγραφικής περιοχής που τα δυο Σωματεία επιχειρούν με τις κοινές τους δράσεις.

Πληροφορίες για την έκδοση μπορείτε να λάβετε αν επικοινωνήσετε στο [email protected]».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble