Είχε πιάσει στα δίχτυα του το μωρό φαλαινοκαρχαρία – Το έσωσε Ρωσος για 75 δολαρια (vid)


Ένα μωρό φαλαινοκαρχαρία αγόρασε για 1.000.000 ρουπίες ένας δύτης στην Αμπόν της Ινδονησίας. Το σπάνιο είδος ψαριού που είναι είδος υπό εξαφάνιση, είχε πιάσει ένας ντόπιος ψαράς στα δίχτυα του και ο κόσμος είχε μαζευτεί να το δει απο κοντά στην παραλία.

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι το μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου. Είναι πλέον ένα από τα πιο σπάνια είδη καθώς το κρέας του θεωρείται πολύ νοστιμο στις χώρες της Ασίας, τα πτερύγια του χρησιμοποιούνται για την περιβόητη σούπα καρχαρία, ακόμα και το λάδι από το λίπος του είναι είδος προς εκμετάλλευση. Παρ΄όλο που τα τελευταία 75 χρόνια, έχει μειωθεί στο μισό ο πληθυσμός του και το ICUN τον έχει κατατάξει πολύ υψηλά στην Red List of Threatened species, οι θηρευτές του δεν μπορούν να αντισταθούν στην αμοιβή που αποκομίζουν από την πωλησή του στα ακριβά εστιατόρια ή και στα θαλάσσια πάρκα που παρόμοια είδη αποτελούν την κύρια ατραξιόν.

Ο τουρίστας που βρισκόταν στην περιοχή για καταδυτικό τουρισμό, αναγνωρίζοντας αμέσως το σπάνιο είδος και γνωρίζοντας την άκακη φύση του και την υψηλή του ευφυία, δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος, ενώ ο ψαράς θα έβγαζε στο σφυρί το ψάρι για το κρέας του. Έψαξε να βρει κάποιον να τον βοηθήσει στην μετάφραση και παζάρεψε με τον ψαρά την αξία της αγοράς. Ο ψαράς ζήτησε 1.000.000 ρουπίες, το αντίστοιχο ποσό των 75 δολαρίων και ο ρώσος τουρίστας απελευθέρωσε το μωρό για να γυρίσει στα ανοιχτά και να του δώσει μία ευκαιρία στη ζωή.

Δείτε το video:

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια