Η Ρόδος στο επίκεντρο του πολιτισμού μέσω της διοργάνωσης δυο παγκοσμίων συνεδρίων με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά και την πολυπολιτισμικότητα


Τριακόσιες προσωπικότητες από τον χώρο της διανόησης, ακαδημαϊκοί, αρχηγοί κρατών και πρόεδροι διεθνών οργανισμών βρίσκονται στο νησί της Ρόδου προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ «Διάλογος των Πολιτισμών», καθώς και του συνεδρίου που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Χαναανικών, Φοινικικών και Καρχηδονιακών Πόλεων.

Στο πλαίσιο των εν λόγω συνεδρίων, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Τέρρη Χατζηιωάννου, της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κα. Μαρίζας Χατζηλαζάρου και του Προέδρου του ΔΟΠΑΡ, κ. Σέργιο Αϊβάζη, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή) στο δημαρχείο την Πρόεδρο του Συνδέσμου και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO κα. Maha ElKhalil Chalabi, και συζήτησαν οργανωτικά θέματα που αφορούν τη συνάντηση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο (Σάββατο) στον Ξενώνα Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη, με κοινό παρονομαστή τον Πολιτισμό και τις καινοτόμες εφαρμογές του.

Στο εν λόγω δίκτυο συμμετέχουν 52 μεσογειακές πόλεις από 40 χώρες, καθώς και 12 ελληνικές και τον συντονισμό των εργασιών έχει αναλάβει ο Δήμος Ρόδου.

Παράλληλα, σήμερα το βράδυ (Παρασκευή) ξεκινούν στη Ρόδο οι εργασίες του 14ου Συνεδρίου «Διάλογος των Πολιτισμών» με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων, ο πρώην και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας, τον οποίο ο Δήμαρχος συνάντησε χθες, ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν, ο πρόεδρος του Φόρουμ κ. Βλαντιμίρ Γιακούνιν, έγκριτοι ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Δήμαρχος Ρόδου θα κάνει ειδική μνεία στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και στις προσπάθειες του Δήμου Ρόδου για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Η διοργάνωση των παραπάνω εκδηλώσεων αποτελεί έμπρακτη απόδειξη πως η Ρόδος αποτελεί ένα παγκοσμίου φήμης ασφαλή προορισμό, ο οποίος εκτός της γεωπολιτικής του θέσης, της μακραίωνης ιστορίας και πολιτισμού του, διαθέτει και τις υποδομές να φιλοξενήσει δράσεις διεθνούς εμβέλειας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια