«Η μουσική στις γειτονιές μας» απο τον ΑΠΟΠΕΣ


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!

Το κοινωνικό, ομαδικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, ξεκινά και πάλι την λειτουργία του, από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν ενίοτε και φίλοι μουσικοί, εφαρμόζεται από τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κατοίκων Συνοικιών Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου και Αγ. Γεωργίου.

Τον συντονισμό και την διδασκαλία στα πλαίσια του προγράμματος έχει ο διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής και διευθυντής Χορωδιών, κ. Γιώργος Σακελλαρίδης.

Λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα.

  • Χορωδία Μικτών φωνών ενηλίκων. Κάθε Τετάρτη 8.00μμ με 9.00μμ.
  • Παιδική «Ορχήστρα» με βασικά όργανα το βιολί και το μαντολίνο. Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 5.30μμ έως τις 6.45μμ. (Εδώ τα παιδιά επιλέγουν ένα 40 λεπτό από το συνολικό χρόνο). Στο τμήμα αυτό τα παιδιά συχνά ασχολούνται και με τη φωνητική μουσική (Χορωδιακό τραγούδι).
  • «Ορχήστρα» ενηλίκων με βασικά όργανα το μαντολίνο και το βιολί. Κάθε Τετάρτη από τις 6.45μμ έως τις 7.45μμ.

Τα μουσικά όργανα υπάρχουν στο χώρο των μαθημάτων και επομένως δεν είναι απαραίτητο να αγοραστούν από τους συμμετέχοντες. Τα μαθήματα γίνονται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (οδός Δενδρινού).

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα- μια ανοιχτή ανθρώπινη αγκαλιά για όλους- μικρούς και μεγάλους, που θέλουν να συμμετέχουν στη μουσική χωρίς το φόβο του λάθους και το άγχος της τελειότητας.

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, βάζει σε πρώτη μοίρα την πράξη και σε δεύτερη την θεωρία, ενώ βλέπει την ΜΟΥΣΙΚΗ σαν ανάγκη , σαν στήριγμα ζωής, σαν ευχαρίστηση, σαν καλλιέργεια.

Πληροφορίες μπορείτε να παίρνετε από τον κ. Σακελλαρίδη (697 6968055) και από την πρόεδρο του ΑΠΟΠΕΣ, κυρία Ευαγγελία Γαλανού (6936 720305).

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble