Απίστευτη εφαρμογή: Βρείτε πόσων χρονών είναι οι φίλοι, οι γνωστοί σας αλλά και οι διάσημοι (εικόνες)

ilikia_1

Μία νέα εφαρμογή όμως προσπαθεί να ξεπεράσει κάθε πιθανή παρέμβαση που μπορεί να έχει κάνει κάποιος στο πρόσωπό του και να προσδιορίσει την ηλικία του.

Το «How old do I look» (Πόσο χρονών φαίνομαι) λειτουργεί με βάση μία εικόνα, την οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν από την μηχανή αναζήτησης της Microsoft. Φυσικά, ένας χρήστης μπορεί να ανεβάσει και τη δική του φωτογραφία για να διαπιστώσει πόσο χρονών θεωρεί η εφαρμογή ότι είναι.

Όπως αποκάλυψε η εταιρεία χρειάστηκαν μόνο δύο προγραμματιστές και μία μέρα για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή. Το σύστημα της λειτουργεί αναλύοντας 27 προεπιλεγμένα σημεία του προσώπου, ενώ το αποτέλεσμα προκύπτει από μία σειρά στατιστικών αλγορίθμων, μπορεί όμως να μην είναι πάντα 100% ακριβές.

Ο λόγος όμως για τον οποίο έχει γίνει γνωστή η εφαρμογή είναι γιατί οι χρήστες έχουν ανεβάσει φωτογραφίες διασημοτήτων του Χόλιγουντ για να διαπιστώσουν πόσο χρονών τους κάνει η Microsoft. Τα αποτελέσματα πότε πέφτουν μέσα, πότε είναι θετικά και πότε εντελώς απογοητευτικά. Για τους διάσημους και το πόσο φαίνονται, όχι την Microsoft.

Η εφαρμογή εξετάζει 27 χαρακτηριστικά του προσώπου