«Η Παραμυθοχώρα άνω – κάτω» – Μια κινηματογραφική ταινία από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


«Η Παραμυθοχώρα άνω – κάτω»

Μια κινηματογραφική ταινία από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Υπάρχει μια χώρα που τη λένε παραμυθοχώρα. Είναι μια χώρα που σε αυτήν ταξιδεύουν μόνο τα παιδιά αλλά και μεγάλοι που έμειναν παιδιά στην καρδιά τους. Σε αυτή τη χώρα ζουν οι ήρωες των παραμυθιών και οι παραμυθάδες για χάρη τους υφαίνουν ιστορίες. Η ιστορία που θα δείτε σε αυτή τη χώρα της φαντασίας αρχίζει με έναν καυγά κι έναν διαγωνισμό.

«Ακούσατε, ακούσατε! Ξεκινά ο διαγωνισμός του καλύτερου ήρωα από τα παραμύθια. Κριτής θα είναι ο Αίσωπος, γνωστός για τη δίκαια κρίση του. Αύριο, θα δοθεί μεγάλο πάρτι στη λαμπρή σάλα του πευκοδάσους. Ο νικητής κερδίζει δωρεάν είσοδο σε όποιο παραμύθι επιθυμεί για έναν χρόνο».

Η Αλίκη αρνείται να πιει το μπουκαλάκι για να γίνει μικρή και να αρχίσει το παραμύθι. Ο Πινόκιο λέει αλήθειες που προσβάλλουν, οι πριγκίπισσες γίνονται στρίγγλες και ο Κάπτεν Χουκ καπετάνιος στο πλοίο της αγάπης. Οι λύκοι διαδηλώνουν γιατί πάντα παίρνουν ρόλους κακούς στα παραμύθια. Ο Πήτερ Παν αποφασίζει να μεγαλώσει. Τα τρία γουρουνάκια γίνονται σκλάβοι της Σταχτοπούτας. Η Χιονάτη στέλνει όλους τους μαγικούς καθρέφτες στην ανακύκλωση και στην Παραμυθοχώρα όλα έρχονται άνω κάτω.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ροδίων Παιδεία, σας καλούν να δείτε την ταινία «Η Παραμυθοχώρα άνω-κάτω», την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο και όλοι μαζί να ανακαλύψετε ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά. Και για να σας βοηθήσουμε θα σας πούμε ότι η ζήλια είναι κακός σύμβουλος… ποιος ζηλεύει και γιατί;

Σενάριο: Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Βούλα Μαράντου

Σκηνοθεσία: Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Βούλα Μαράντου, Σάκης Στεφανίδης

Κινηματογράφηση: Σάκης Στεφανίδης, Artifact Project

Είσοδος Ελεύθερη

φγ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble