Ο Μανώλης Γλέζος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας


Με επικεφαλής τον κ. Μανώλη Γλέζο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει δηλώσει πως απορρίπτει την ιδέα της εξόδου από την Ευρωζώνη που ως κεντρική θέση προβάλλει το κόμμα και χωρίς τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε σχετική πρόσκληση του κ. Λαφαζάνη, διαμορφώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με το οποίο η Λαϊκή Ενότητα προσέρχεται στις εκλογές.

Δεδομένης της προσφάτως εκφρασθείσας άποψής του περί ευρώ, η συμμετοχή του κ. Μαν. Γλέζου θεωρήθηκε έκπληξη. Την ίδια στιγμή σχολιάστηκε και η επιλογή να προταθεί η συμμετοχή του κ. Φωτόπουλου στο Επικρατείας. «Εδώ και μέρες μού έγινε πρόταση», δήλωσε ο ίδιος χθες, σημειώνοντας ότι προτιμά να μην είναι υποψήφιος, ώστε, εκτός των άλλων, να μη στοχοποιηθεί μέσω του προσώπου του και η ΛΑΕ. Με την ευκαιρία, πάντως, σημειώνει πως συμμετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος και από εκείνη τη θέση θα δώσει το ίδιο δυνατά τη μάχη υπέρ του κόμματος με τους συντρόφους και συναγωνιστές του.

Την ίδια στιγμή, η συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα ως υποψήφια βουλευτής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε χθες ότι δύο ημέρες μετά τις εκλογές, με την ιδιότητα της προέδρου της Βουλής, που διατηρεί τυπικά έως την εκλογή του διαδόχου της, θα συγκαλέσει (22-24/9) στο Κοινοβούλιο και σε νέα συνεδρίαση την Επιτροπή Ελέγχου Χρέους.

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο έχει ως εξής:

1. ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
2. ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,  Σκιτσογράφος –δημοσιογράφος
3. ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΤΣΗ, δημοσιογράφος
4. ΕΛΕΝΗ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ, καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ
5. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΩΡΑΚΗΣ, άνεργος, απόφοιτος Παντείου
6. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΟΥΝΗΣ, αρχιτέκτων
7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΑΣ, γιατρός
8. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ, χημικός
9. ΣΙΣΣΥ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
10. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ, υπάλληλος Υποθηκοφυλακείου, συνδικαλιστής Εργατικού Κέντρου Αθήνας
11. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΚΑΡΩΝΑΣ, δικηγόρος
12. ΜΑΡΙΑ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΗ-ΔΕΛΙΒΑΝΗ ,οικονομολόγος, καθηγήτρια και πρώην πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πηγή: Kathimerini.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια