Επίσκεψη της Ginger Gilmour στο Δημαρχείο της Ρόδου


Ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος Φώτης Χατζηδιάκος υποδέχθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τη διεθνούς φήμης Ginger Gilmour, πρώτη σύζυγο του κιθαρίστα των Pink Floyd, David Gilmour.

Η κυρία Gilmour είναι καλλιτέχνης, γλύπτρια και συγγραφέας ενώ σε νεαρή ηλικία εργάστηκε ως μοντέλο. Αν και Αμερικανίδα υπήκοος, μετά το γάμο της με τον David Gilmour εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Υπήρξε παντρεμένη με το θρύλο της διεθνούς μουσικής σκηνής από το 1975 έως το 1990 οπότε και χώρισαν και έχουν τέσσερα παιδιά, την Alice, την Clare, τη Sara και τον Mathew, ο οποίος ακολουθεί επαγγελματικά τα χνάρια του διάσημου πατέρα του.

Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών «Cecil Collins», δημιουργεί εντυπωσιακά αγάλματα, κυρίως αγγέλους, πολλά εκ των οποίων κοσμούν πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο. Μάλιστα είχε την τιμή να στολίσει το βασιλικό κήπο «Hampton Court Flower Land BBC Gardeners» εξολοκλήρου με δικά της έργα. Το 2011, εμπνευσμένη από τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, δημιούργησε ένα άγαλμα που τελικά κόσμησε το πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας «Heathrow».

Η κυρία Gilmour διακρίνεται για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο. Μάλιστα, το 2007 τιμήθηκε με το αξίωμα της φιλανθρωπίας από τον Οργανισμό «British Red Cross».

Εξέδωσε δύο βιβλία, το πρώτο το 1994 με τίτλο «Before the beginning is a thought: True basics of real success through natural philosophy» και το δεύτερο το 2015 με τίτλο «Memoirs of the bright side of the moon» που αναφέρεται στη δισκογραφική δουλειά των Pink Floyd και αποτελεί μία ανάλυση της ιστορίας πάθους, αγάπης και έρωτα που η ίδια έζησε με τον κιθαρίστα των «Pink Floyd», ιστορία που ξεκίνησε στα παρασκήνια μιας συναυλίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Το βιβλίο περιέχει 140 αδημοσίευτες φωτογραφίες πολλές εκ των οποίων είναι τραβηγμένες στη Ρόδο, καθώς το ζευγάρι έζησε μεγάλο μέρος της κοινής του ζωής στη Λίνδο.

Για το βιβλίο της αυτό αλλά και για την προβολή της Ρόδου στη χώρα της όλα αυτά τα χρόνια, ο Δήμαρχος Ρόδου απένειμε στην κυρία Gilmour ειδική τιμητική πλακέτα και της χάρισε ένα βιβλίο για τη Ρόδο, ενώ εκείνη με τη σειρά της του χάρισε το βιβλίο της με ιδιόχειρη αφιέρωση. Κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του εξέφρασε για άλλη μία φορά τη μεγάλη αγάπη της για τη Ρόδο την οποία επισκέπτεται πολύ συχνά.

Για το λόγο αυτό η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου απένειμε στην κυρία Gilmour την ειδική τιμητική διάκριση που δίδεται στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες (Repeaters) της Ρόδου καθώς η κυρία Gilmour επισκέπτεται το νησί μας εδώ και σαράντα τέσσερα συνεχόμενα έτη, δύο και τρεις φορές το χρόνο, κάτι το οποίο πράττουν και τα παιδιά της.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου κύριος Βασίλης Υψηλάντης, στενός φίλος της κυρίας Gilmour, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Υδροοικονομίας κύριος Γιάννης Φλεβάρης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Επικοινωνίας και ΜΜΕ κύριος Τέρης Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κύριος Σέργιος Αϊβάζης και ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Στέφανος Δράκος.

Την κυρία Gilmour συνόδευσαν στο Δημαρχείο ο οικογενειακός της φίλος, δικηγόρος και νομικός σύμβουλος κύριος Ιωάννης Κοκκινογένης και η φίλη της κυρίας Gilmour, επιχειρηματίας κυρία Christine Koetsier.

Μετά την τελετή παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Bellevue Suites στην ακτή Μιαούλη.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια