Γιγαντιαίο καλαμάρι για πρώτη φορά σε κάμερα (video)


Οι Ρώσοι ναυτικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν ότι μαζί με το ψάρι που είχαν πιάσει είχαν ανασύρει και ένα από τα πιο σπάνια και τρομακτικά είδη του βυθού

Το βίντεο που καταγράφει την σκηνή σε ρώσικο πλοίο είναι πραγματικά μοναδικό, γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπει κανείς ένα τόσο μεγάλο καλαμάρι ζωντανό και από τόσο κοντινή απόσταση. Όπως φαίνεται, οι Ρώσοι ναυτικοί έχουν καταφέρει να πιάσουν ένα αρκετά μεγάλο ψάρι, όμως μαζί με αυτό έρχεται στην επιφάνεια και ένα καλαμάρι γίγας, που προσπαθεί να αποσπάσει το ψάρι από το αγκίστρι των ναυτικών.

Εντυπωσιασμένοι και έκπληκτοι από το θέαμα οι ναυτικοί το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να αποσπάσουν το ψάρι από το στόμα του καλαμαριού και να καταφέρουν να το απωθήσουν μακριά. Δεν είναι γνωστό σε ποιό είδος ανήκει το συγκεκριμένο καλαμάρι, καθώς ελάχιστα από αυτά έχουν πιαστεί ποτέ (και κανένα αυτού του μεγέθους).

Τα μεγάλα καλαμάρια μπορούν να φθάσουν τα 12 μέτρα σε μήκος, ενώ τα μάτια τους είναι όπως λέγεται τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στο ζωϊκό βασίλειο, με μέγεθος μπάλας του μπάσκετ.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια