Για 7η συνεχή χρονιά αυστριακοί ολυμπιονίκες μαθητές στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν για 7η συνεχή χρονιά ομάδα από οκτώ αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι πρώτευσαν / διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη χώρα τους από τον Αυστριακοελληνικό Σύνδεσμο.

Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικής εκδρομής που πραγματοποιούν στο νησί μας αυτές τις ημέρες με τη συνοδεία της κ. Μαρίτσας Μαντικού και τους καθηγητές τους. Οι νεαροί αυστριακοί μαθητές προσήλθαν το πρωί στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προκειμένου να εμπλουτίσουν την εκδρομή τους με εκπαιδευτικές εμπειρίες από το σχολείο. Το πρόγραμμά τους άρχισε με μουσική δράση υπό την εμψύχωση / καθοδήγηση του κ. Γιώργου Ξανθόπουλου, εκπαιδευτικού μουσικής και συνοδευόμενοι από μαθητές της Β΄Λυκείου, όπου όλοι μαζί σχημάτισαν μια χορωδία κρουστών οργάνων. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του τμήματος των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ Λυκείου με τον φιλόλογο κ. Μιχάλη Ρούσο. Το μάθημα είχε διαμορφωθεί με ποικίλες γλωσσικές δραστηριότητες και οι φιλοξενούμενοι μαθητές ενεπλάκησαν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αυστριακούς συναδέλφους τους να διαβάζουν αρχαία κείμενα με ερασμιακή προφορά και να διαπιστώσουν διαφορές από τον δικό μας τρόπο ανάγνωσης. Επιπλέον, μαθήτριες της Α΄ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν εργασία που είχαν εκπονήσει με τίτλο «ηλεκτρονικό λεξικό αντιδανείων» και θέμα το ταξίδι κόσμο και την επιστροφή των ελληνικών λέξεων. Σε πραγματικά ευχάριστο κλίμα στον χώρο της βιβλιοθήκης των Εκπαιδευτηρίων οι αυστριακοί μαθητές συνάντησαν τον κ. Κυριάκο Κυριακούλη, Γενικό Διευθυντών των εκπαιδευτηρίων και δέχθηκαν αναμνηστικά δώρα του σχολείου.

Στο τέλος της ημέρας οι μαθητές αντάλλαξαν τις σκέψεις τους για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών αλλά και του τρόπου διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, εκφράζοντας τη διάθεσή τους για μελλοντικές συνεργασίες.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

69 Shares
Share69
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble