Αύξηση των κρατήσεων απο Γερμανούς τουριστες για Ρόδο


Οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν και φέτος το καλοκαίρι την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Αυξημένες είναι οι τουριστικές κρατήσεις για Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη, ενώ πτώση παρουσιάζουν οι κρατήσεις για Κω και Σάμο.

Τα στοιχεία από Γερμανούς τουριστικούς πράκτορες δείχνουν ότι δεν φαίνεται να επαληθεύονται δυσοίωνες προβλέψεις λόγω της προσφυγικής κρίσης και της αύξησης του ΦΠΑ σε κλασικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμού.

«Oι αριθμοί των κρατήσεων ξεπερνούν τους περσινούς, που είχαν καταγράψει ρεκόρ», δήλωσε στο dpa εκπρόσωπος του γερμανικού ταξιδιωτικού συνδέσμου DRV.

Σύμφωνα με το DRV, παραδοσιακά πρώτοι στις προτιμήσεις των Γερμανιών τουριστών ελληνικοί προορισμοί παραμένουν η Κρήτη, η Ρόδος αλλά και η Κέρκυρα.

Όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με τη Σάμο και την Κω, κυρίως λόγω της αθρόας άφιξης στα δύο νησιά προσφύγων και μεταναστών.

Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και έρευνα της γερμανικής εταιρείας καταναλωτικών ερευνών GfK, σύμφωνα με την οποία οι κρατήσεις προς την Ελλάδα θα σημειώσουν άνοδο σε σχέση με την περσινή θερινή τουριστική σεζόν.

Η άνοδος οφείλεται εν μέρει και στην πτώση της ζήτησης προς την Τουρκία, εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών χτυπημάτων στη χώρα.

Οι κρατήσεις προς τουρκικούς τουριστικούς προορισμούς παρουσιάζουν ήδη κατακόρυφη πτώση, όπως διαφαίνεται ήδη από στοιχεία του διεθνούς τουριστικού ομίλου Thomas Cook, που παραδοσιακά είναι «νούμερο ένα» στην παροχή τουριστικών πακέτων προς την Τουρκία στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και της γερμανικής TUI.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2015 η Τουρκία κατείχε την τρίτη θέση στον κατάλογο των αγαπημένων τουριστικών προορισμών των Γερμανών. Αντίστοιχα μειωμένη εμφανίζεται η κίνηση και προς την Αίγυπτο, για παρόμοιους λόγους.

Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η τουριστική κίνηση προς ισπανικούς και πορτογαλικούς προορισμούς, μεταβάλλοντας έτσι το τουριστικό τοπίο στη Μεσόγειο.

Πληροφορίες από Deutsche Welle

Πηγή : efsyn

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια