Στη Ρόδο ο Γάλλος παραγωγός της Πολίτικης Κουζίνας. Συζήτησε με το δήμαρχο τη δημιουργία Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Τον Γάλλο διεθνούς φήμης παραγωγό ταινιών και ντοκιμαντέρ κ. Jean Fransouis Besse δέχτηκε το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και συζήτησε μαζί του θέματα που θα φέρουν τη Ρόδο στο επίκεντρο των πολιτιστικών δρώμενων.

Τον Γάλλο παραγωγό καλωσόρισαν επίσης στη Ρόδο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης Γιώργος Κακκούλης και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αιβάζης ενώ συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τον πρώην Εμπορικό Διευθυντή της IBM της Γαλλίας Μάριο Κατσιδώνη.

Πρόκειται για τον παραγωγό ταινιών μεταξύ των οποίων είναι «Ο πιανίστας» και η «Πολίτικη Κουζίνα» καθώς και πολλών ντοκιμαντέρ για την τέχνη και τον πολιτισμό με δεδομένο ότι ανήκει μεταξύ άλλων στη Διεθνή Βιομηχανία Τεχνικών Παραγωγών Κινηματογράφου ενώ είναι και πρόεδρος της F.E.S.A.C από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής κινηματογράφου στον κόσμο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν την πρόταση του δημάρχου για τη δημιουργία Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Ρόδο, με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά το οποίο τον Σεπτέμβρη κάθε χρόνου να στρέφει τα βλέμματα του ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού κόσμου στο νησί. Στο ίδιο πνεύμα συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας Φεστιβάλ Μουσικής Κινηματογράφου.

Ο κ. Χατζηδιάκος πρότεινε επιπλέον στον κ. Besse να μετέχει στην Ομάδα Υποστήριξης Προσωπικοτήτων για την υποψηφιότητα της Ρόδου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Ο Γάλλος παραγωγός δεσμεύτηκε να εξετάσει όλες τις προτάσεις του δημάρχου Ρόδου και δήλωσε ενθουσιασμένος με το νησί και τις ομορφιές του.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια