Τα φρούτα μας οδηγούν στην οδό της ευτυχίας


Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία μας. Τώρα όμως η έρευνα αποκαλύπτει ότι μπορούν να μας δώσουν…ευτυχία.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Warwick προχώρησαν σε έρευνα σε 12.000 ανθρώπους σε συνεργασία με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Queensland, η οποία έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους και μάλιστα πιο γρήγορα σε σύγκριση με ό,τι αφορά τα οφέλη στην υγεία.
Επίσης, στο πλαίσιο της έρευνας φάνηκε ότι εκείνοι που άλλαξαν τη διατροφή τους και από σχεδόν μηδενική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έφτασαν να τρώνε οχτώ μερίδες την ημέρα βίωσαν μια βελτίωση όσον αφορά την ικανοποίησή τους από τη ζωή εφάμιλλη με εκείνη που βιώνει κάποιος που από άνεργος βρίσκει δουλειά.
Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Andrew Oswald παρατήρησε ότι η βελτίωση στα επίπεδα της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν αισθητή μέσα σε δύο χρόνια μετά τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, χρονικό διάστημα μικρότερο συγκριτικά με αυτό που απαιτείται για να φανεί η ευεργετική δράση της συστηματικής κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στην υγεία.
Πηγή : vita.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble