Φρίκη: Πυροβολούν εν ψυχρώ γουρούνια στο κεφάλι για να κάνουν…


Η συμπεριφορά των ανθρώπων στα πειραματόζωα θα μπορούσε να γεμίσει σελίδες επί σελίδων με τις αγριότητες που διαπράττονται. Όμως αυτή η νέα είδηση ξεπερνά κάθε προηγούμενο. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα στη Νέα Ζηλανδία, επιστήμονες χρησιμοποιούν ζωντανά γουρούνια τα οποία πυροβολούν από κοντινή απόσταση με στόχο να ανακαλύψουν την διασπορά του αίματος στο πίσω μέρος του κεφαλιού σε περίπτωση που χτυπηθεί από πυροβόλο ένας άνθρωπος.
Με βάση τις ανακοινώσεις της συγκεκριμένης επιστημονικής ομάδας, η συμπεριφορά στα ζώα είναι απολύτως σύμφωνη με τα δικαιώματά τους όπως ορίζονται από τις ζωοφιλικές οργανώσεις και του νόμους μέχρι να μεγαλώσουν. Αλλά και για τον θάνατό τους εξασφαλίζουν τις… καλύτερες δυνατές συνθήκες, καθώς τα βάζουν πάνω σε ένα χειρουργικό κρεβάτι και τα πυροβολούν.
Η έρευνα αυτή γίνεται από Ινστιτούτο που λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας, και στόχο έχει να κατανοήσουν καλύτερα τα εγκληματολογικά εργαστήρια τους θανάτους των ανθρώπων από πυροβολισμούς στο κεφάλι. Η δημοσίευση για τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, και εκτός από το ιατρικό τιμ είχαν συμμετοχή και δύο Πανεπιστήμια.
Σύμφωνα με την δημοσίευση για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον πέντε γουρούνια τα οποία πυροβολήθηκαν στο κεφάλι με ένα πιστόλι τύπου Glock έτσι ώστε να δουν τι γίνεται κατ’ αντιστοιχία στο ανθρώπινο κεφάλι με την διασπορά του αίματος αλλά και την καταστροφή του εγκεφάλου και των οστών.
Οι ζωοφιλικές οργανώσεις σε όλη την χώρα ξεσηκώθηκαν, σημειώνοντας κατ’ αρχήν ότι το πείραμα ήταν χωρίς χρησιμότητα, καθώς τα γουρούνια είναι πολύ διαφορετικά από τον άνθρωπο. Και ότι καλύτερα αποτελέσματα θα μπορούσαν να βγουν αν χρησιμοποιούσαν προσομείωση σε υπολογιστές.
«Αυτά τα απίστευτα βίαια πειράματα είναι εντελώς αδικαιολόγητα» δήλωσε ο υπεύθυνος για τα δικαιώματα των ζώων των ΗΠΑ, «χωρίς εφαρμογή στον άνθρωπο, καθώς υπάρχουν πολύ ανώτερες μέθοδοι χωρίς την χρήση ζώων για την σύγχρονη επιστήμη».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble