Ρόδος : Πήγαν να σβήσουν την φωτιά και τους χτύπησαν 15 τσιγγάνοι …


Παράγινε το κακό στο νησί της Ρόδου με την παραβατικότητα των τσιγγάνων τόσο κατά των πολιτών αλλά και των αρχών . Δυο πυροσβέστες δέχθηκαν επίθεση 15 τσιγγάνων όταν κλήθηκαν για να σβήσουν φωτιά στους Αγίους Αποστόλους . Οι δυο άντρες μεταφερθήκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι.

Η ανακοίνωση της ένωσης πυροσβεστών για το συμβάν :

 

«Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα τον ξυλοδαρμό των δύο συναδέλφων μας που κλήθηκαν για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του υδραγωγείου στους Αγίους Αποστόλους στην πόλη της Ρόδου. Συγκεκριμένα σήμερα 03/05/2016 και περί Ω/16:25′ πυροσβεστικό όχημα με δύο άνδρες πλήρωμα κλήθηκε και μετέβη για κατάσβεση πυρκαγιάς στη συνοικία Αγίων Αποστόλων Ρόδου σε σημείο που υπήρχε παλαιότερα καταυλισμός των Ρομά. Με την άφιξή του το πλήρωμα διαπίστωσε πυρκαγιά σε συσσωρευμένες ξύλινες παλέτες και σε σημείο επικίνδυνο να εξαπλωθεί σε ξηρά χόρτα και σε παρακείμενο δάσος. Στην προσπάθειά τους να σβήσουν την πυρκαγιά συγκεντρώθηκε πλήθος δεκαπέντε περίπου Ρομά οι οποίοι άρχισαν να εξυβρίζουν και να ασκούν σωματική βία σε αυτούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκδιωχθούν οι συνάδελφοι από το σημείο και αφού επέστρεψαν στην Υπηρεσία τους, μεταφέρθηκαν με βοηθητικό υπηρεσιακό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για προληπτικό έλεγχο λόγω του ότι έφεραν εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού.

Οι αντιξοότητες που υφίστανται οι υπάλληλοι της Π.Υ. Ρόδου όταν κληθούν και επεμβαίνουν για πυρκαγιά σε καταυλισμούς Ρομά, είτε στην περιοχή Καρακόνερο είτε στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Σήμερα με αυτό που έγινε το ποτήρι ξεχείλισε, πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν όχι μόνο στους πυροσβεστικούς υπαλλήλους αλλά και στα οχήματα, που τις περισσότερες φορές επιστρέφουν με φθορές από πέτρες από τα σημεία των καταυλισμών.

Κρούουμε των κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους φορείς Εισαγγελία Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Ροδίων και τους καλούμε επιτέλους να δώσουν λύση σε αυτό το σοβαρό χρόνιο θέμα που απασχολεί όχι μόνο την Υπηρεσία μας αλλά ολόκληρη την κοινωνία γενικότερα.

Αυτή τη φορά είχαμε ευτυχώς να αντιμετωπίσουμε μόνο σωματικές κακώσεις των συναδέλφων μας. Την επόμενη φορά θα είμαστε τόσο τυχεροί ;

Ευχόμαστε στους δύο συναδέλφους μας ταχεία ανάρρωση και τους περιμένουμε να επιστρέψουν σύντομα στην Υπηρεσία τους υγιείς.»

 

Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                 Ο Πρόεδρος

Δημητρακόπουλος  Ιωάννης                                                                                     ΧατζηκυριάκοςΙωάννης

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια