Τα Χρόνια Πολλά του Γιάννη Φλεβάρη στη Ροδιακή


Μια ιστορική εφημερίδα της Δωδεκανήσου του Νοτίου Αιγαίου και ολόκληρης της Ελλάδας γιορτάζει! Στις 3 του Σεπτέμβρη γίνεται 100 χρονών έχοντας διανύσει από το 1915 έως το 2015 έναν αιώνα ζωής.

Είναι η «ΡΟΔΙΑΚΗ», η εφημερίδα που κατέγραψε, αφηγήθηκε και ιστόρισε γεγονότα και δρώμενα ενός πολυτάραχου αιώνα του πιο πολύκροτου και κοσμογονικού στην ανθρώπινη ιστορία. Παγκόσμιοι πόλεμοι, ένοπλες συγκρούσεις, επαναστάσεις, εκστρατείες, κινήματα, κατοχή, εθνικά οράματα, απελευθέρωση, πολιτική, δημοκρατία…

Όλα τα έζησε η «Ροδιακή» και όλα τα μετέτρεψε στη δική της ιστορική πηγή, καταγράφοντάς τα. Εξέφρασε αγώνες, αγωνίες και ελπίδες ενός λαού. Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφόρησε υπό ιταλική κατοχή και οι υπόδουλοι Έλληνες της Δωδεκανήσου κράτησαν στις 3 Σεπτεμβρίου 1915 στα χέρια τους την Ελληνικά εφημερίδα με τον πόθο να ξημερώσει η μέρα που θα την διαβάζουν σε μια Ρόδο και σε μια Δωδεκάνησο ελεύθερη και Ελληνική. Ο πόθος τους πραγματοποιήθηκε!

Η «Ροδιακή» όμως δεν σταμάτησε αλλά συνεχίζει να προσφέρει ενημέρωση σε γενεές γενεών και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα νησιά μας. Ξεκινώντας από την επέτειο της ιστορικής για το έθνος ημερομηνίας της 3ης Σεπτέμβρη όταν το έτος 1843 με πρωτεργάτη τον Στρατηγό Μακρυγιάννη και άλλους ήρωες ο λαός μας επέβαλλε Σύνταγμα και θεμελιώδη δικαιώματα υπέρ των πολιτών στη νεοσύστατη τότε Ελλάδα, η εφημερίδα έφτασε στις 3 Σεπτέμβρη 2015 που και πάλι η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε ιστορικό σταυροδρόμι και ευχή όλων μας είναι να προχωρήσει η Πατρίδα μας μπροστά και σε θετική πορεία και η εφημερίδα «Ροδιακή» να είναι χιλιόχρονη για να καταγράψει και όλα τα επόμενα χρόνια όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Φλεβάρης με την δήλωσή του αυτή ευχήθηκε για την επέτειο των 100 ετών από την έκδοση της εφημερίδας «Ροδιακή» χρόνια πολλά και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος όπου συνάντησε τον Διευθυντή κ. Λουκά Μαστή, τον Αρχισυντάκτη κ. Μιχάλη Μαστή, την Δημοσιογράφο κ. Ελευθερία Πελλού και τους εργαζόμενους στην εφημερίδα, λέγοντας «όπως διαβάζουμε εμείς σήμερα τη «Ροδιακή» εύχομαι να την διαβάζουν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας».

Χρόνια της πολλά!

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια