«Αποκάλυψη»: Η νέα έκθεση του Αλ. Φασιανού από τις 6/8 στην Πάτμο


Στο  νησί της Αποκάλυψης ταξιδεύουν τον Αύγουστο τα έργα του Αλέκου Φασιανού. Η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου, η πρώτη του στην πανέμορφη Πάτμο, εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 6 Αυγούστου, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Αποκάλυψη». 

Με αυτή την έκθεση ο διεθνώς καταξιωμένος καλλιτέχνης τιμά το ιερό νησί, ενώ παράλληλα ικανοποιεί την πάγια θέση του να φτάνει η τέχνη ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες, παραμεθόριες περιοχές, ώστε να έχουν πρόσβαση σ αυτήν πρώτα οι κάτοικοι του τόπου και στη συνέχεια και οι επισκέπτες. Ο Αλέκος Φασιανός που έργα του υπάρχουν στις μεγαλουπόλεις του κόσμου, τόσο της Ευρώπης, όσο και της Αμερικής, ταξιδεύει τώρα τις μυθολογίες της καθημερινότητας μας στην ονειρική Πάτμο.

Στα έργα του παρατηρούμε χαρακτηριστικά στοιχεία του καλλιτέχνη. Ο Αλέκος Φασιανός ζωγραφίζει τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον, εντάσσοντας στη δημιουργία του στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού.  Ο κόσμος της Αρχαίας Ελλάδας και του ίδιου του ζωγράφου ενώνονται στην έκθεσή του στην Πάτμο, αποκαλύπτοντας το ελληνικό φως, την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα τελικά της εικόνας. Στο έργο του Αλέκου Φασιανού ενυπάρχουν η δύναμη του λόγου του Ελύτη, ο λυρισμός της μουσικής του Χατζιδάκι, η αμεσότητα της ερμηνείας του Δημήτρη Χόρν. Ο ζωγράφος αντλεί από το παρελθόν για να δημιουργήσει την αισιοδοξία του αύριο. Η τέχνη του Αλέκου Φασιανού δεν απευθύνεται στους λίγους και στους ειδικούς, αλλά σε όλους.

Εγκαίνια έκθεσης: 6 Αυγούστου, 21.00. Διάρκεια έκθεσης ως τις 20 Αυγούστου 2016.  Ώρες λειτουργίας της έκθεσης, καθημερινά: 11.00-14.00 και 19.00-24.00

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια