Ενέκρινε το φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα η Ευρώπη


Ενέκριναν οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές το φάρμακο της AstraZeneca που αντιμετωπίζει τον καρκίνο του πνεύμονα και στοχεύει στους ασθενείς, οι όγκοι των οποίων έχουν εξαπλωθεί, ενώ έχουν παράλληλα αναπτύξει κάποια μετάλλαξη ισχυρά ανθεκτική απέναντι στις κλασικές θεραπείες, η οποία ονομάζεται Τ790Μ.
Η εταιρεία είπε ότι το εν λόγω φάρμακο που ονομάζεται Tagrisso, ήταν το μόνο που κατάφερε να κερδίσει την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, δύο μόλις μήνες μετά την έγκριση και από τον αμερικανικό οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (Food and Drug Administration-FDA).
Το φάρμακο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε ανθρώπους το 2013. Οι μελέτες έδειξαν ότι το φάρμακο βοήθησε να συρρικνωθούν οι όγκοι στο 59% των περιπτώσεων.
Το Tagrisso αποτελεί και το βασικό στοιχείο της φιλοδοξίας της εταιρείας να αυξήσει τα έσοδά της στα 45 δισ. εκατ. μέχρι το 2023, σε σύγκριση με τα 26 δισ. το 2014. Η εταιρεία παράλληλα έχει προβλέψει ότι θα μπορούσε να κερδίσει 3 δισ. δολάρια σε έσοδα από το Tagrisso, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν το ποσό αυτό στο 1 δισ. δολάρια μέχρι το 2020.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια