Δημεύεται η περιουσία 100 γιατρών του ΕΣΥ


«Μπερδέματα» με την Εφορία και τον Οικονομικό Εισαγγελέα φαίνεται να έχουν -την επομένη των εκλογών- οι πρώτοι 100 γιατροί του ΕΣΥ που εντοπίστηκαν από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, είτε με εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό τα τελευταία χρόνια είτε με κίνηση λογαριασμών άνω των 300.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις πρώτες εκατό περιπτώσεις οι υποθέσεις είναι δεμένες καθώς τα ευρήματα του ελέγχου καταδεικνύουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων. Για τους συγκεκριμένους, δεν αποκλείεται άμεσα δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

«Φωτιά» λοιπόν θα πάρουν από τη Δευτέρα οι ηλεκτρονικοί έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων φορολογούμενων, οι οποίοι από τις πρώτες διασταυρώσεις βρέθηκαν εκτεθειμένοι ήτοι τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει είναι πολύ χαμηλότερα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το νέο σύστημα ελέγχου θα κάνει… πρεμιέρα με τους περίπου 100 γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι βρίσκονται εδώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών Αρχών.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να αντλήσουν στοιχεία, για τον καθένα από αυτούς, σε βάθος 10 ετών, ήτοι να ζητήσουν να λάβουν online τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών της προηγούμενης 10ετίας.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα ευρήματα των πρώτων διασταυρώσεων, οι φάκελοι θα αποσταλούν απευθείας στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος θα δώσει εντολή για τη δέσμευση όλων των κινητών και ακινήτων τους, έως ότου ολοκληρωθεί η ελεγκτική διαδικασία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble