Εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματοκιβωτίου και εμπρησμός οχήματος επιχείρησης στην Κω


Εξιχνιάστηκε χθες (01.06.2015) ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω διάρρηξη επιχείρησης χονδρεμπορίου απ’ όπου είχαν αφαιρεθεί στις 26/27.05.2015 χρηματοκιβώτιο και φορτηγό αυτοκίνητο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες το απόγευμα τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 18, 30, 36 και 55 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένης κλοπής, εμπρησμού και στέρησης αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων που πρόεκυψαν από την εξέλιξη της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι στις 26/27.05.2015 νυχτερινές ώρες διέρρηξαν επιχείρηση χονδρεμπορίου και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο το οποίο απομάκρυναν χρησιμοποιώντας φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της επιχείρησης.

Στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο με κοπτικά ηλεκτρικά εργαλεία και αφού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που περίεχε το απέρριψαν σε ρεματιά.

Σημειώνεται ότι, οι δράστες προκειμένου να «καλύψουν» τα ίχνη τους, αφού εγκατέλειψαν το κλεμμένο φορτηγό του προκάλεσαν εμπρησμό, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.

Το χρηματοκιβώτιο και προσωπικά έγγραφα που περίεχε βρέθηκαν.

Επίσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος δράστης κατά τον εντοπισμό του, βρέθηκαν χαρτονομίσματα με ιδιαίτερα αναγνωριστικά σημεία τα οποία προέρχονταν από το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Το προανακριτικό έργο διενεργήθηκε από τo Τμήμα Ασφαλείας Κω, το όποιο συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό των κλεμμένων χρημάτων και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής των συλληφθέντων σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble