Εξιχνιάστηκαν 20 κλοπές δίκυκλων στη Ρόδο


Η ποινική δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει επτά (7) άτομα

Οι δράστες των κλοπών αφαιρούσαν δίκυκλα, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν και πωλούσαν τους κινητήρες και τα άλλα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά σε συνεργεία και μάντρες υλικών «scrap»

Εξιχνιάστηκαν χθες (16.07.2015), μετά από πολύμηνη και συνεχή έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου, είκοσι (20) κλοπές δίκυκλων και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία περιλαμβάνει δυο ημεδαπούς ηλικίας 14 και 19 ετών και ένα 14χρονο υπήκοο Αλβανίας, τους δυο γονείς των παραπάνω ανηλίκων, καθώς δυο ημεδαπούς ηλικίας 45 και 28 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παραμέλησης ανηλίκων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικής αστυνομικής έρευνας και μεθοδικής αξιολόγησης στοιχείων διαπιστώθηκε ότι ο 16χρονος εντόπιζε και αφαιρούσε, είτε μόνος του είτε από κοινού με τους άλλους δυο νεαρούς, δίκυκλα τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσε και πωλούσε ως ανταλλακτικά και εξαρτήματα σε συνεργείο και μάντρα ανακυκλώσιμων υλικών «scrap», ιδιοκτησίας του 45χρονου και 28χρονου, αντίστοιχα.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί είκοσι (20) κλοπές δίκυκλων τις οποίες διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Νοέμβριου του 2014 έως τέλη Μάρτιου 2015, σε τις περιοχές στην πόλη της Ρόδου και την Ιαλυσό.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντοπίστηκαν:
•       Στην κατοικία του 16χρονου, -4- πλαίσια δίκυκλων, -6- τροχοί και διάφορα άλλα εξαρτήματα κινητήρων
•       Στο συνεργείο του 45χροου, πλαίσιο και κινητήρας προερχόμενα από διαφορετικά δίκυκλα

Την προανάκριση διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία διερευνά τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματος τους από διάρρηξη ή κλοπή:
•       Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
•       Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
•       Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
•       Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.
•       Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
•       Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
•       Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.
•       Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble