«Πόσο φως και πόση συγκίνηση, από Εραστές της Τέχνης, που ποιούν Ήθος»


Έληξε πριν αρκετή ώρα, η τελευταία από τις πέντε παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλη, που με εξαιρετικό τρόπο ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Νέων Παραδεισίου «Ωρίωνας».

Κι όμως, δεν είναι καθόλου υπερβολή, να πω ότι, είμαι ακόμη συνεπαρμένη, -όπως πιστεύω και όλος ο Κόσμος -, που παρακολούθησε αυτές τις παραστάσεις !

Το έργο, γραμμένο πριν τόσες δεκαετίες, θα ήταν αδύνατον να εκφράσει καλύτερα την σημερινή κατάσταση της Χώρας μας και του Λαού μας….
Πόσο ίδιοι οι καημοί των Ανθρώπων, δια μέσου των εποχών !….

Η Ηθοποιία των Ανθρώπων της Θεατρικής Ομάδας, Νέων και Παλαιότερων, απόλυτα αντάξια της Αρχαίας Ελληνικής έννοιας, τέτοια που να «Ποιεί Ήθος» : να τέρπει, να συγκινεί, να διδάσκει, να προβληματίζει, να συναρπάζει !

Η προσφορά ; Ανεκτίμητη ! Ερασιτέχνες, Εραστές της Τέχνης, που συνεχίζουν στο Χωριό μας , το Παραδείσι, μια πολύτιμη παράδοση θεατρική, που πάει πίσω, πάνω από ογδόντα χρόνια, μέσα στα χρόνια της σκλαβιάς !

Είναι ένας θησαυρός πολύτιμος για όλους εμάς, αυτή η Ομάδα, όπου με την διδασκαλία του ακάματου Κώστα Μανή, τόσα χρόνια τώρα, μας συγκινούν και μας κάνουν υπερήφανους !
Γύρω από τον Κώστα, όλοι, άντρες και γυναίκες, πολλοί, και όλοι Άξιοι, και μπροστά και πίσω από τα παρασκήνια, που δεν αναφέρω τα ονόματά τους, για να μην ξεχάσω κάποιον και τον αδικήσω !

Μόνο, να μου επιτρέψουν οι παλαιότεροι της Ομάδας, να ξεχωρίσω τους δύο νεώτερους από τους πρωταγωνιστές, την ανηψούλα μου Θεοδώρα (Ντόρια) Παναή, και τον Αναστάση Μανή, που υπήρξαν και τα δύο αυτά νέα παιδιά, αληθινές αποκαλύψεις με τις ερμηνείες τους !

Αγαπημένοι Φίλοι-Συγχωριανοί μου, Σας ευχαριστούμε, για την πληθώρα, την ομορφιά και την πολυχρωμία των συναισθημάτων και των βιωμάτων που μας προσφέρετε !
Σας ευχαριστούμε, που μας κάνετε τόσο υπερήφανους για το Χωριό μας !
Να είστε πάντα καλά και να είστε πάντα Άξιοι !

Ευαγγελία Παναή
Φιλόλογος-Επιχειρηματίας
Δημοτική Σύμβουλος Ρόδου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια