Εθιμοτυπική συνάντηση με το Δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο του νέου Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κου Ηλία Τσαπούρη


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Ρόδου κο Φώτη Χατζηδιάκο πραγματοποίησε την Παρασκευή το μεσημέρι, ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Πύραρχος κος Ηλίας Τσαπούρης, παρουσία των Αντιδημάρχων: Διοικητικών κου Σάββα Διακοσταματίου και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Εφαρμογών και Μεσαιωνικής Πόλης κου Γιώργου Κακούλη.

Κατά την διάρκεια της συνάντηση την οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες αναφέρθηκαν μία σειρά από θέματα που σχετίζονται στην συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ειδικότερα το θέμα της ετοιμότητας της υπηρεσίας την θερινή περίοδο για την οποία ο κύριος Τσαπούρης ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι «βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο», ενώ παράλληλα ζήτησε τη συνδρομή του δήμου σε κάθε ανάγκη, μέσω της υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου.

Ο κος Χατζηδιάκος αναφέρθηκε ακόμη στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η Ρόδος, ως απομακρυσμένη και ευάλωτη περιοχή συγκριτικά με την ηπειρωτική Ελλάδα και τόνισε την ανάγκη της θωράκισης της, ακόμη και με εναέρια μέσα πυρόσβεσης, προκειμένου να παρουσιάζεται μία στοιχειώδης αυτονομίας.

Έγινε εκτενή συζήτηση για τα μέτρα πυρασφάλειας που σχεδιάζει ο Δήμος σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Μεσαιωνική Πόλη, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα επιχειρήσεων, καθώς και του σχεδιασμού του Δήμου για την μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης και την αναβάθμιση των περιφερειακών κλιμακίων.

Τέλος, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και την άριστη μεταξύ τους συνεργασία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια