Συνεχίζεται ο καθαρισμός των δρόμων απο την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ


Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου του νησιού της Ρόδου, πλευρικά των οδών, από ξερά χόρτα, κλαδιά των δέντρων και συσσωρευμένα χώματα, που κατέληγαν στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι οδηγοί των οχημάτων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, υπό την επίβλεψη του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Ευστρατίου, προχωρούν καθημερινά στον καθαρισμό του οδικού δικτύου του νησιού, με προτεραιότητα στους πιο νευραλγικούς και επικίνδυνους δρόμους.

Η επιχείρηση καθαρισμού των δρόμων του νησιού ξεκίνησε πριν από ένα μήνα και περιελάμβανε τους οδικούς άξονες, Λεωφόρος Ρόδου-Καλλιθέας, Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου και Τσαΐρι-Αεροδρομίο σε όλο το μήκος, ενώ το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία έχουν επικεντρωθεί στις επαρχιακές οδούς της ανατολικής πλευράς του νησιού. Αυτές τις ημέρες βρίσκονται στον δρόμο που διασχίζει το χωριό Κοσκινού και συνδέεται με την Λεωφόρο Ρόδου-Λίνδου.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να καταστήσει το οδικό δίκτυο του νησιού όσο γίνεται ασφαλέστερο για τους χρήστες του και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων οι οποίοι γνωρίζουν καλά το οδικό δίκτυο και υποδεικνύουν τα σημεία που έχουν αυξημένη επικινδυνότητα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Ο κ. Χρήστος Ευστρατίου ο οποίος επιβλέπει και συντονίζει την όλη επιχείρηση δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών που κάνουν χρήση του οδικού μας δικτύου. Πέρα από τις μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, υπάρχουν και οι μικρότερες, σε επίπεδο καθημερινότητας, οι οποίες ωστόσο είναι κρίσιμης σημασίας, όταν θέλουμε δρόμους καθαρούς και ασφαλείς. Καθημερινά λοιπόν καταγράφουμε τα προβλήματα σε συνεργασία με τους επαγγελματίες οδηγούς που διασχίζουν συνέχεια το οδικό δίκτυο και παρεμβαίνουμε κατά προτεραιότητα σε σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, ώστε να προσφέρουμε περισσότερη ασφάλεια στους οδηγούς αλλά και να περιορίσουμε τις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας».

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια