«Ερώτηση στη Βουλή του Μάνου Κόνσολα για τη μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων του ΟΑΕΕ»


«Η καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, αντί να μειώνεται, επιμηκύνεται.

Είναι απαράδεκτο να περιμένουν άνθρωποι από 18 μήνες έως και 2 χρόνια για να πάρουν τη σύνταξη που δικαιούνται και τις άλλες συνταξιοδοτικές παροχές για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη από τον ΟΑΕΕ», επισημαίνει με δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας, που αναδεικνύει το πρόβλημα αυτό καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι χιλιάδες υποψήφιοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ βρίσκονται σε απόγνωση αφού στερούνται των αναγκαίων πόρων για τη διαβίωσή τους και στο διάστημα της αναμονής δεν τους χορηγείται ούτε προσωρινή σύνταξη ούτε δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Μάνος Κόνσολας στην Ερώτησή του αναφέρει ότι το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί αν το Υπουργείο προχωρούσε με ταχύτατους ρυθμούς την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης και της διασύνδεσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει σε λειτουργία μια ενιαία μηχανογραφική εφαρμογή ανάμεσα στο ΟΑΕΕ, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών ( ΚΕΑΟ).

Αν υπήρχε σε λειτουργία η συγκεκριμένη μηχανογραφική εφαρμογή με τη διασύνδεση των συγκεκριμένων αυτών φορέων, θα μπορούσε να είχε μειωθεί θεαματικά ο χρόνος αναμονής για την απονομή των συνταξιοδοτικών παροχών από τον ΟΑΕΕ.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble