Χατζής Χατζηευθυμίου : Το έργο μου είναι ορατό και μετρήσιμο στην πόλη της Ρόδου


Είμαι υποχρεωμένος μετά τα όσα ελέχθησαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. να υπεραμυνθώ του έργου της υπό εμέ δημοτικής Αρχής κατά την περίοδο 2007 – 2010, ενός έργου που είναι ορατό και μετρήσιμο στην πόλη της Ρόδου.
Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σ’ αυτά τα έχουν διαπιστώσει και τα χαίρονται όσοι ζουν στη Ρόδο, τα αγνοούν οι απόντες και οι εθελοτυφλούντες .
Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του έργου μας κάτι που και οι κάτοικοι της Ρόδου ασφαλώς έχουν διαπιστώσει.
Όπως διαπίστωσαν και την προσπάθεια υποβοήθησης της δημοτικής Αρχής στο έργο της από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δ.Σ. και είναι αυτό αποτέλεσμα της σοβαρότητας με την οποία η μειοψηφία επιτελεί το έργο της, κάτι το οποίο θα βλέπει και θα μελαγχολεί ο προηγούμενος δήμαρχος ο κ. Ε. Κουσουρνάς.
Ευθύνη του δημάρχου είναι να υιοθετήσει ή μη τις προτάσεις της μειοψηφίας σε όποιο θέμα θεωρεί ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση που και ο ίδιος επιθυμεί να οδηγηθεί ο ενιαίος δήμος της Ρόδου.
Ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς θεωρεί ότι οι προτάσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας δεν εκφράζουν τη δική του φιλοσοφία για την ανάπτυξη της Ρόδου.
Δικαίωμά του. Εξ άλλου ο καθένας κρίνεται από το έργο του.
Δεν είναι δικαίωμά του όμως να αναφέρεται με απαξίωση στο έργο προηγούμενων δημοτικών Αρχών. Και αναφέρομαι στην τετραετία 2007 – 2010 κατά την οποία υλοποιήθηκαν περισσότερα από 990 έργα τα οποία άλλαξαν την όψη της πόλης και δεν ήταν μόνον η μεταφορά των Σιλό Τσιμέντου το οποίο ο κ Δήμαρχος θεωρεί ότι υλοποιήθηκε
Εύχομαι στο τέλος της πενταετίας της σημερινής δημοτικής Αρχής να έχουν υλοποιηθεί στο σύνολο του νησιού τα μισά από όσα η δική μας δημοτική Αρχή υλοποίησε σε τέσσερα χρόνια στον πρώην δήμο Ροδίων.
Αναφέρθηκαν επίσης άνθρωποι της δημοτικής Αρχής σε δάνεια τα οποία συνήψαν οι πρώην δήμοι του νησιού τα οποία καλείται να αποπληρώσει η σημερινή δημοτική Αρχή.
Είναι γνωστό ότι η υπό εμέ δημοτική Αρχή συνήψε ομολογιακό δάνειο ύψους 45 εκατομμυρίων € με επιτόκιο 1,8%, με την Τράπεζα MARFIN μετά από διεθνή διαγωνισμό για την αντιμετώπιση υποχρεώσεων του δήμου τις οποίες παραλάβαμε και δεν δημιουργήσαμε εμείς. Αποπληρώθηκαν δάνεια σε άλλες Τράπεζες, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δάνεια για τα οποία το επιτόκιο που κατέβαλε ο δήμος ήταν πολύ μεγαλύτερο, σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς κ.λ.π.
Αν οι υπεύθυνοι του δήμου θεωρούν ότι βλάψαμε το δήμο να καταγγείλουν τη σύμβαση με την MARFIN και να συνάψουν άλλο δάνειο με καλύτερους όρους για το συμφέρον του δήμου.
Αναγνωρίζω ότι είχα δηλώσει ως Δήμαρχος Ροδίων, ότι αν καταργηθεί ο ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. αμέσως θα καταρρεύσει ο δήμος, θα διαλυθεί ο ΟΠΡΟΤΟΥΡ και το κόστος που θα πληρώσει η Ρόδος θα είναι μεγάλο.
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ;
Ναι διαφωνεί ο κ. Δήμαρχος, όπως εξάλλου δήλωσε δημόσια στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου.
Είναι να απορεί κανείς.
Δεν είναι κατάρρευση του δήμου όταν παρουσιάζει το φτωχότερο Τεχνικό Πρόγραμμα από τη μεταπολίτευση και μετά, όταν ο ενοποιημένος προϋπολογισμός των δέκα (10) Καποδιστριακών δήμων υπολείπεται του προϋπολογισμού και μόνον του πρώην δήμου Ροδίων;
Δεν είναι κατάρρευση του δήμου όταν καθημερινά στελέχη του δηλώνουν στα Μ.Μ.Ε. ότι αδυνατούν να εκτελέσουν έργο λόγω της έλλειψης πόρων;
Αυτά δεν συνιστούν κατάρρευση του δήμου;
Δεν υπάρχει στην πράξη διάλυση του ΟΠΡΟΤΟΥΡ όταν από 1.600.000 € που διαθέταμε για προβολή του Ροδιακού Τουρισμού από έσοδα του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ. σήμερα από το δήμο δίδονται 150.000 €;
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά λόγω της μειωμένης προβολής του νησιού;
Να επαναλάβω ότι το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο μας είναι στη διάθεση της δημοτικής Αρχής να βοηθήσουν με την εμπειρία τους στο ξεπέρασμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η δημοτική Αρχή.
Να μην διαφεύγει από τη σκέψη κανενός ότι στα συλλογικά όργανα σε Δημοκρατικά καθεστώτα επιτρέπεται η διαφορετική άποψη.
Αν στη δημοτική Αρχή υπάρχει διαφορετική άποψη θα καλούσα τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τον φάκελο των υπό συζήτηση θεμάτων να μας αποστέλλει και ένα έγγραφο με το οποίο να μας υποδεικνύει και ποιες θέσεις η δημοτική Αρχή επιθυμεί να στηρίξουμε για τα θέματα αυτά.
Ελπίζω να μην χρειασθεί να επανέλθω σε παρόμοια θέματα και να δηλώσω απόλυτη ικανοποίηση για το έργο που επιτελέσθηκε την τετραετία 2007 – 2010 από τα άξια και ικανά στελέχη που συγκροτούσαν εκείνη τη δημοτικά Αρχή αλλά και τη στήριξη της τότε μειοψηφίας του δημοτικού Συμβουλίου.

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια