Επτά Τούρκοι πολίτες ζητούν άσυλο σε Ρόδο και Αλεξανδρούπολη


Eπτά συνολικά Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα για να ζητήσουν, κατά τα φαινόμενα, πολιτικό άσυλο, σε Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής.

Με βάση το δημοσίευμα, στην Αλεξανδρούπολη μια τετραμελής οικογένεια (ένα ζευγάρι καθηγητών με δύο παιδιά), έφτασε στην περιοχή, πιθανότατα, με βάρκα από τον Έβρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τα τέσσερα άτομα, μόνο ο άνδρας έχει στην κατοχή του διαβατήριο σε ισχύ, ενώ τα διαβατήρια της συζύγου και των δύο παιδιών τους έχουν λήξει. Κατά πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να οδηγηθεί σε κέντρο φιλοξενίας.

Στην περίπτωση της Ρόδου, πρόκειται για τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια (πιθανότατα μέσω Λίνδου ή με φουσκωτό σκάφος). Εξ αυτών, μόνο ο ένας έχει διαβατήριο σε ισχύ.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα και αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, καθώς εικάζεται ότι πρόκειται για υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή : kathimerini.gr

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια