Επιτυχημένη η ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία «Χάνω Βάρος- Κερδίζω Ζωή»


Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα την παιδική παχυσαρκία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη (28-7-2015) στη Ρόδο, στο πλαίσιο  του πανελλαδικού προγράμματος « Χάνω Βάρος- Κερδίζω Ζωή».

Την ημερίδα διοργάνωσε η  Α΄ Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έχει αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας .

Στόχος της ημερίδας ήταν  η ενημέρωση των Παιδιάτρων, Γενικών Γιατρών και άλλων επιστημόνων υγείας, σχετικά με το πώς θα διακινήσουν ένα υπέρβαρο ή παχύσαρκο παιδί, καθώς και την ευαισθητοποίηση των γονέων και όλων των αρμοδίων φορέων, σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της υπερβαρότητας και παχυσαρκίας.

Η δράση που έχει αναλάβει η Παιδιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών αφορά στην ηλεκτρονική καταγραφή και αξιολόγηση του προβλήματος πανελλαδικά, καθώς και στην εκπόνηση οδηγιών προς τους Παιδιάτρους για τη σωστή αντιμετώπισή του.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία’’ και σύνθημα «Χάνω Βάρος – Κερδίζω Ζωή».

Η ημερίδα «άνοιξε» με χαιρετισμό από τον διευθυντή Υγειονομικής Υπηρεσίας Νώντα Κατσαρό. Ακολούθησε η αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας  και  Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου  και οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με τον πρόεδρο του Ιατρικού  Συλλόγου Ρόδου Χρήστο Μαντά.

Οι υπεύθυνοι γιατροί του προγράμματος παρουσίασαν όλους τους άξονες στο θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας κατά την Παιδική και Εφηβική Ηλικία».  Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την Βιολόγο – Διατροφολόγο – Κλινική Διαιτολόγο κα Χρύσα Καραγιάννη, η οποία μέσα από μια πλήρη και σαφή παρουσίαση επικεντρώθηκε στη Σημασία της Σωστής Διατροφής στη Διαχείριση του Βάρους Σώματος Παιδιών και Εφήβων και στις Ψυχοκοινωνικές Επιδράσεις και Συνέπειες της Παιδικής Παχυσαρκίας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρέπει να αποτελέσει την έναρξη για μια συντονισμένη προσπάθεια που θα δώσει οριστικές λύσεις στο πρόβλημα της παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Η αντιδήμαρχος κα Ζωάννου δεσμεύθηκε, ότι ο Δήμος Ρόδου θα στηρίξει την οργανωμένη –εθνική αυτή προσπάθεια, μέσω της  υλοποίησης  ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία από διαιτολόγους – διατροφικούς, μέλη της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) και άλλους ειδικούς επιστήμονες, που θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble