«Επιστροφή στα νιάτα» – Μια μουσικοθεατρική παράσταση του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αφιερωμένη στη ροδίτικη ομογένεια


Ο επαναπατρισμός των Ροδίων ομογενών στον αγαπημένο τους τόπο και η απότομη … «προσγείωση» τους στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και ιστορίες από τη Ρόδο του χθες, κυριαρχούν στη μουσικοθεατρική παράσταση «Επιστροφή στα νιάτα», αφιερωμένη στη ροδίτικη ομογένεια, που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας – ΚΑΠΗ, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού, του Γραφείου Αποδήμων Ροδίων του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, στις 8μμ, στο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ».

Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που πραγματεύεται μικρές ιστορίες καθημερινότητας, ιστορίες Ροδίων της Διασποράς που μπορεί μεν η νοσταλγία και η μεγάλη αγάπη για το νησί τους, να τους οδήγησε μετά από πολλά χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, στο δρόμο της επιστροφής στη γενέθλια γη, αλλά η νέα πραγματικότητα στην Ελλάδα των μνημονίων, κρύβει για αυτούς πολλές εκπλήξεις και τους αναγκάζει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα.

«Δίνουμε έμφαση στους Απόδημους Ρόδιους που επαναπατρίσθηκαν, αλλά και στη Ρόδο του χθες, ξεδιπλώνοντας αναμνήσεις από μια άλλη Ρόδο, με αναφορές στα παλιά ήθη, τα νυφοπάζαρα, τις κυριακάτικες βόλτες με την οικογένεια και άλλα. Και όλα αυτά δοσμένα με πολύ χιούμορ, σε μικρά σκετς που σατιρίζουν την επικαιρότητα, με πολλή μουσική, χορό και τραγούδια που έχουν να κάνουν με την ξενιτιά και με τα μέλη του ΚΑΠΗ πραγματικούς πρωταγωνιστές τη σκηνής και της ζωής» υπογραμμίζει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος σε θέματα Αποδήμων Ροδίων και σκηνοθέτης της παράστασης κ. Κωνσταντίνος Τρέχας.

Όπως μάλιστα τονίζει «ως Γραφείο Αποδήμων Ροδίων με τις δράσεις και τις ενέργειες μας έχουμε ως στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων της Ρόδου με την Ροδίτες της Ομογένειας και αντίστροφα».

Με την ιδιότητα δε του σκηνοθέτη της παράστασης επισημαίνει και ένα άλλο σημαντικό γεγονός: «Είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που η θεατρική ομάδα του ΚΑΠΗ Ρόδου ενώθηκε με τη χορευτική ομάδα και την χορωδία, σε μία παράσταση. Το αποτέλεσμα θα έχει την ευκαιρία το ροδιακό κοινό να απολαύσει το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης» αναφέρει ο κ. Τρέχας.

Οι μικρές αυτές ιστορίες της παράστασης, είναι γραμμένες μοναδικά με σάτιρα και χιούμορ, από τη συγγραφέα θεατρικών έργων κ. Μαρία Αϊβάζη- Ζάγορα, που προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της και η οποία αναφερόμενη στο έργο των ομάδων του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου τονίζει: « Όταν ο άνθρωπος έχει όρεξη για ζωή και δημιουργία τότε δεν έχει ηλικία, βρίσκει τρόπους να εκφραστεί και να ξεπεράσει με δημιουργικό τρόπο τα προβλήματα που φέρνει ο χρόνος».

Οι άλλοι δύο συντελεστές της παράστασης είναι δύο ιδιαίτερα καταξιωμένοι στο χώρο τους καλλιτέχνες, που και εκείνοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, για μεν τη χορωδία η κ. Φλώρα Πελεκάνου, για δε το χορευτικό ο κ. Ιάκωβος Φτάκλας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

_ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΑ  ΝΙΑΤΑ_- ΑΦΙΣΑ(1)

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble