Επιστολή Δημάρχου προς ΔΕΗ για πολίτες μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας


Διακανονισμός οφειλών στη ΔΕΗ πολιτών ΑμΕΑ – Βαριάς αναπηρίας ή μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας

Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή με σκοπό να αναδείξουμε ένα πρόβλημα που έχει προκύψει για έναν αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών που έχει εξαγγείλει η ΔΕΗ αφού κάτι τέτοιο απαιτεί την προκαταβολή ενός υψηλού ποσού της οφειλής πέραν την τήρηση εξόφλησης των τρεχόντων λογαριασμών.

Ο Δήμος Ρόδου, για τις περιπτώσεις συμπολιτών μας που αποδεδειγμένα πάσχουν από βαριά αναπηρία, ή λόγω εξαιρετικών συγκυριών βιώνουν δυσμενή οικονομική κατάσταση, προχωρά σε διακανονισμό των οφειλών. Στα πλαίσια του διακανονισμού αυτού λαμβάνεται υπόψη η οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη που εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες, διευκολύνοντας τόσο τον ίδιο στην τακτοποίηση των υποχρεώσεών του, εξασφαλίζοντας παράλληλα την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμεναν ανεξόφλητα.

Στις ως άνω περιπτώσεις εμπίπτουν συμπολίτες μας οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν πληρούν τους όρους ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ (ΦΕΚ 1657/Β/23-07-2014) στο οποίο εντάσσονται συμπολίτες μας μετά από εξέταση επιτροπής που έχει οριστεί με εκπροσώπους του Δήμου, της ΔΕΗ, και της ΔΕΔΔΗΕ. Λόγοι μη ένταξης μπορεί να έχουν σχέση με τη συνολική κατανάλωση ή με χρέωση μέσω επαγγελματικού τιμολογίου ρεύματος.

Στα πλαίσια διασφάλισης του κοινωνικού ιστού, αφού η σημερινή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε αυτές τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, θα σας παρακαλούσαμε όπως εξετάσετε την αλλαγή της πολιτικής της εταιρίας σας ως προς τη διάρθρωση του διακανονισμού για την τακτοποίηση οφειλών για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, μια τροποποίηση που θα είχε θετική επίδραση τόσο στην εισπραξιμότητα των προς εσάς οφειλών, όσο και στο κοινωνικό πρόσωπο της επιχείρησής σας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου

Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble