Επίσκεψη Κινέζων αξιωματούχων της επαρχίας ANHUI στη Ρόδο


Με ενέργειες της «Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας» κινεζική αντιπροσωπία με αξιωματούχους από την επαρχία Anhui έφτασε στο νησί της Ρόδου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε συνέχεια του MOU που είχε υπογραφεί το 2011 με την τότε Νομαρχία Δωδεκανήσου και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην καθιερωμένη παρέλαση.

Στην δεξίωση μετά την παρέλαση ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπίας μπόρεσε να συνομιλήσει με τον περιφερειάρχη, Γιωργο Χατζημάρκο, αλλά και όλους τους υπολοίπους καλεσμένους, τον δήμαρχο της Ρόδου, αντιπεριφερειάρχες, αντιδημάρχους, τον στρατηγό της 95ΑΔΤΕ, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και να βγάλει φωτογραφίες μαζί τους.

Μετά τη δεξίωση ακολούθησε η εθιμοτυπική επίσκεψη στην αίθουσα της ένωσης ξενοδόχων.

Εκεί από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, Αντώνης Καμπουράκης, ο Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, η Αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας, ενέργειας και φυσικών πόρων, Γιάννης Φλεβάρης, ο Κάλλιστος Διακογεωργίου, περιφερειακός σύμβουλος, ο Παναγιωτης Κουνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος επιχειρηματικότητας, ο Στεφανος Κυριαζής, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στη Διευθυνση πρασίνου και περιβάλλοντος, μέλη της ένωσης ξενοδόχων.

Την κινεζική αντιπροσωπία συνόδευε η Μαρία Αγγέλου, Γενική Διευθύντρια Νοτίου Αιγαίου της Πύλης Φιλίας Ελλάδας – Κίνας.

Οι δυο αντιπροσωπίες αντάλλαξαν χαιρετισμούς τονίζοντας και οι δυο πλευρές την επιθυμία για συνεργασία και αδελφοποίηση των περιφερειών όπως και των πρωτευουσών των δυο περιφερειών.

Η Μαρία Αγγέλου από την πλευρά της πύλης τόνισε την επιθυμία που υπάρχει για την οργάνωση διμερών επαφών με σκοπό την δημιουργία πύλης τουρισμού, πύλης, ιστορίας, πορσελάνης, κρασιού, λαδιού, μεταξιού, ιατρικής μυθολογίας, ανθρωπίνων σχέσεων.

Αποφασίστηκε οι διαδικασίες να προχωρήσουν τάχιστα με την αποστολή πρόσκλησης από την πλευρά της επαρχίας Anhui σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Στην συνεχεία η κινεζική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στο αρχαίο στάδιο της περιοχής, στην παλιά πόλη, και το παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, Θωμόπουλο Κώστα.

20161028_165846 20161028_152600 20161028_152402

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια