Σε αναζήτηση στέγης η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Αδιαφορία απο την Δημοτική Αρχή


Αν και έχουν καταθέσει πολλές φόρες αίτημα στην Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση κάποιου ακινήτου για την στέγαση της ομάδας , ο Δήμαρχος φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα…

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ρόδου (ΕΟΔ) αριθμεί στη Ρόδο 75 μέλη και αναμένονται ακόμα 35 να ενταχθούν. Οι ανάγκες για την ύπαρξη ενός χώρου – στρατηγείου ,για τον σχεδιασμό των δράσεων τους αλλά και την φύλαξη εξοπλισμού είναι επιτακτική . Παράλληλα συνεχώς τα μέλη της ΕΟΔ εκπαιδεύουν  πολίτες στο να ανταπεξέρχονται σε έκτακτες ανάγκες , ενώ υπό εκπαίδευση συνεχώς βρίσκονται και όλα τα μέλη της ομάδας με τακτικά σχολεία .

Όλες αυτές οι ανάγκες ώθησαν το παράρτημα της Ρόδου προς αναζήτηση στέγης . Φυσικά μια εθελοντική ομάδα με μεγαλη συμβολή στα δρώμενα της Ρόδου θα περίμενε να έχει και την ανάλογη στήριξη απο τον Δήμο για να μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη ευελιξία , αντ’ αυτού ο Δήμαρχος αν και είναι γνώστης της κατάστασης και συχνά επικαλείται την στήριξη των εθελοντικών ομάδων, αδιαφόρησε στα αιτήματα της ομάδας για στέγαση σε ένα απο τα ακίνητα που ανήκουν στο Δήμο και δεν αξιοποιείται .

Πρόσφατα παραδείγματα της δράσης της ομάδας είναι η καθοριστική εθελοντική συμμετοχή της στην διεξαγωγή με ασφάλεια του Μαραθωνίου της Ρόδου , στην εκπαίδευση πολιτών στην εκδήλωση του Ιππικού ομίλου Φαέθων , στον καθαρισμό του Μόντε Σμιθ , ενώ παράλληλα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την κατάσβεση πυρκαγιών και άλλων συμβάντων στο νησί μας .

Δυστυχώς οι εθελοντές αν και ζητούνται να προσφέρουν απο την Δημοτική Αρχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος τους προτάσσει για να αναλάβουν δράση , δεν στηρίζονται σε άπλα αιτήματα όταν δεκάδες ακίνητα είναι εγκαταλελειμμένα.

Σήμερα η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης μετά την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε να αναζητήσει λυση στον ιδιωτικό τομέα για την εξεύρεση χώρου στέγασης με ανακοίνωση της :

 

Αγαπητοί συνάδελφοι εθελοντές και φίλοι της ομάδας,

Ενημερώνουμε πως κατόπιν των άκαρπων προσπαθειών του Δ.Σ. για την παραχώρηση χώρου από τους τοπικούς φορείς με σκοπό τη χρήση του ως έδρας για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης του παραρτήματος Ρόδου, υποχρεωνόμαστε στην εναλλακτική λύση της αναζήτησης χώρου προς ενοικίαση ή δωρεάν παραχώρησης από ιδιώτη.

Οι συνέπειες της συνεχιζόμενης έλλειψης έδρας καθίστανται αντιληπτές στην εκπαίδευση, οργάνωση και ετοιμότητα του παραρτήματος και φυσικά στο ηθικό και τη συνοχή του. Τα παραπάνω υπονομεύουν τη δυνατότητα εκπλήρωσης των καταστατικών στόχων, υποχρεώσεων και προϋποθέσεων ώστε το παράρτημα της Ρόδου να δικαιούται τη χρήση του σήματος της υπ’ αριθμόν ΕΝΑ Διασωστικής Ομάδας στην Ελλάδα. Επίσης, αποστερεί τη δυνατότητα στόχευσης και προγραμματισμού δράσεων προς άμεσο όφελος της κοινωνίας.

Η ενοικίαση έδρας από ιδιώτη θα προσφέρει ενδεικτικά τα εξής :
1. Αποκατάσταση των παραπάνω προβλημάτων
2. Αποδοχή χορηγιών από ιδιώτες σε εκκρεμότητα (εξοπλισμός γραφείου)
3. Απαλλαγή πάσας ηθικής υποχρέωσης συνδρομής μας σε εκδηλώσεις και δράσεις των επίσημων τοπικών φορέων για τις οποίες η ομάδα δαπανά:
α. χρόνο
β. ενέργεια
γ. χρήμα (καύσιμα, παραϊατρικά αναλώσιμα, κινητά κλπ)

Παρακαλούμε κάθε μέλος ή φίλο της σελίδας να μας ενημερώσει για οποιονδήποτε χώρο προς ενοικίαση υποπέσει στην αντίληψή του και πληροί τις παρακάτω ελάχιστες προδιαγραφές στην περιοχή της Ρόδου:

Εμβαδόν 100 m2 και πάνω
Τουαλέτα
Ηλεκτρικό
Νερό
Μηνιαίο μίσθωμα ως 150€

Παρακαλούμε για προσωπικά μηνύματα μέσω inbox
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά

 

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια