Ενημερωτική επίσκεψη στο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών για τις φυσικές καταστροφές


Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Ετοιμότητα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον» που προωθεί το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, ενημερωτική επίσκεψη στο 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών.

Το πρόγραμμα που συντονίζει το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, υλοποιείται με τη συνεργασία του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Σκοπός του είναι, οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους, να λάβουν επιπλέον ενημέρωση για θέματα σχετικά με την ετοιμότητα και την ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου που προέρχεται από απροσδόκητες και μη προβλέψιμες καταστάσεις όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, κλπ.

Η ενημέρωση που περιλάμβανε θεωρητικό και βιωματικό σκέλος, πραγματοποιήθηκε από τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου κ. Ηλία Αργύρη και εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον πυραγό κ. Κων/νο Παναγιωτίδη. Στην ενημέρωση εκτός από τους μικρούς μαθητές συμμετείχαν η Δ/ντρια του σχολείου κ. Γιόλα Πελεκάνου και οι δασκάλες κ.Ελευθερία Σαββάκη και κ.Ιακώβη-Ειρήνη Ψαρριανού, οι οποίες ενημερώθηκαν και στη συνέχεια για πιο ειδικά θέματα όπως τη σωστή χρήση πυροσβεστήρα.

Με την ευκαιρία αυτή, η Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου για την καθοριστική συμβολή της στην επιτυχία του προγράμματος. Επίσης, ευχαριστεί την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ποθητή Λόη καθώς και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευαγγελία Μουλά, για την πολύτιμη υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου.

unnamed unnamed-1

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

10 Shares
Share10
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble