«Κινδυνεύουν με κλείσιμο τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου»


Την έντονη ανησυχία του για την αποψίλωση από προσωπικό των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου και για το ενδεχόμενο να κλείσουν καταστήματα, εκφράζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων των έκτακτων υπαλλήλων στα καταστήματα των ΕΛΤΑ των νησιών, τη στιγμή, μάλιστα, που το προσωπικό των ΕΛΤΑ έχει μειωθεί κατά 50% στα Δωδεκάνησα, θέτει ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία των κεντρικών και περιφερειακών ταχυδρομείων και δυσχεραίνει τη διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των έκτακτων υπαλλήλων, έκλεισαν τα καταστήματα των Λειψών και του Αγαθονησίου, ενώ κινδυνεύει να κλείσει και το κατάστημα του Καστελόριζου. Τα καταστήματα στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, και της Νισύρου έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των νησιών.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ώστε ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα είτε με τη διαδικασία των συμβάσεων είτε μέσα από μετατάξεις.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια