ΕΚΡ : «Ούτε ένα ευρο στην αγορά την Κυριακή 6/11»


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων για 8 Κυριακές κάθε έτος. Συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στον κλάδο του εμπορίου, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων λόγω της περιόδου των προσφορών.

Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά, έρμαιο των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών, επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταστρέφοντας το μικρομεσαίο εμπόριο, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Αυτό που σήμερα λείπει από τους εργαζόμενους και την κοινωνία δεν είναι οι ώρες για να ψωνίσουμε, αλλά τα χρήματα και οι μισθοί, για να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Οι μειώσεις μισθών, τα χαράτσια και η φοροεισπρακτική πολιτική, που έχουν επιβάλλει δανειστές – Κυβέρνηση, είναι καταστροφική και έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στην εξαθλίωση.

Καλούμε για άλλη μία φορά την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση  του αντεργατικού μνημονιακού νόμου Ν. 4177/13 και στην επαναφορά της Κυριακής Αργίας. 

Καλούμε τον εμπορικό κόσμο της Ρόδου, να στηρίξει την απεργία στις 6 Νοέμβρη, κρατώντας τα καταστήματά του κλειστά.

  Το Ε.Κ.Ρ καλεί τέλος τους εργαζόμενους της Ρόδου να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στηρίζοντας τους συναδέλφους μας στο εμπόριο με την αποχή τους από τις αγορές την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια