Έκκληση από τους ξενοδόχους της Λέσβου στον Αλ. Τσίπρα να επιστρέψει ο ΦΠΑ στα προηγούμενα επίπεδα


Οι ξενοδόχοι της Λέσβου απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητούν να «εξαντληθεί κάθε δυνατότητα επιστροφής ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015».

Η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται αφ’ ενός την παρούσα κρίσιμη κατάσταση, «στην οποία περιήλθαμε, λόγω των λαθών του παρελθόντος, της 7χρονης δημοσιονομικής προσαρμογής, του προσφυγικού (αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων συρράξεων στον Πλανήτη), προηγούμενων και πρόσφατων προκλήσεων της γείτονος (κι όχι μόνο)  χώρας, καθώς και των εν δυνάμει γεωπολιτικών εντάσεων (μ’ απρόβλεπτες συνέπειες) στην περιοχή μας» και συμμερίζεται αφ’ ετέρου τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και κυβέρνησης να εξασφαλιστεί η προοπτική εξόδου μας απ’ τη σημερινή δυσμενή συγκυρία.

Οι ξενοδόχοι της Λέσβου ζητούν, σε μία ύστατη προσπάθεια από το κυβερνητικό επιτελείο «να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιστροφής των συντελεστών ΦΠΑ στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2015 στους προσφυγόπληκτους, ευαίσθητους, νησιωτικούς, ακριτικούς, προορισμούς».

Όπως αναφέρουν, «οι απώλειες των Δημόσιων κι Ασφαλιστικών Ταμείων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες των προσδοκώμενων εισροών από την αύξηση του ΦΠΑ, λόγω μείωσης της ζήτησης/κατανάλωσης και απασχόλησης, μετακυλιομένης της ακρίβειας σ’ αγαθά κι υπηρεσίες, καθιστώντας μας λιγότερο ή και μη ανταγωνιστικούς, αν όχι… μη βιώσιμους, με μεγαλύτερη ανεργία και μικρότερο εισόδημα, αδυνατώντας ν’ ανταποκριθούμε στις πολύ αυξημένες υποχρεώσεις μας».

Και η επιστολή καταλήγει:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Τίποτα εδώ δεν είναι το ίδιο με την υπόλοιπη Ελλάδα! Προσβλέποντας στην ευαισθησία και συναντίληψή σας, προσδοκούμε να αντιμετωπίσετε το αίτημά μας θετικά. Είναι θέμα επιβίωσής μας».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble