Μεγάλη εκδήλωση της ΡΟΔΙΑΚΗΣ το Σαββάτο για τα 100 της χρόνια


Η εφημερίδα ΡΟΔΙΑΚΗ, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μέρα που εκδόθηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα, θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, εκδήλωση στο ανοιχτό κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ.

Η εκδήλωση, έχει ως στόχο να αποτίσει φόρο τιμής σε όλους όσοι εργάστηκαν, συνεργάστηκαν και προσέφεραν στην ΡΟΔΙΑΚΗ, όλα αυτά τα χρόνια και να αποδώσει παράλληλα το οφειλόμενο «ευχαριστώ» στις δεκάδες χιλιάδες των αναγνωστών της.

Κεντρική αναφορά στην εκδήλωση αποτελεί η ταινία μικρού μήκους που ετοίμασε ο Ροδίτης σκηνοθέτης  Αλέξανδρος Λουϊζίδης, στην οποία αποτυπώνεται (σε αφήγηση του συμπατριώτη μας καθηγητή – νομικού Τάσου Χαμουζά) η «διαδρομή»  της εφημερίδας από το 1915 έως και τις μέρες μας.

Η μουσική «επένδυση» της εκδήλωσης θα γίνει από τον Ροδίτη μουσικοσυνθέτη Αντώνη Κυζούλη, με την Χορωδιακή σύνθεση «Άσμα Αιγαίου», βασισμένη σε ποιήματα από την ποιητική συλλογή του συμπατριώτη μας Κώστα Σκανδαλίδη «Χωρίς Πυξίδα».

Η διεύθυνση – διδασκαλία της χορωδίας θα γίνει από την Άντζελα Σπανού.

Τραγουδούν: το φωνητικό σύνολο «Δέκα με Τόνο» το οποίο αποτελείται από τους: 

Αννα Βούη, Ζωή Κοκκαλά, Ευανθία Κρητικού, Ισμήνη Αναστασιάδη, Λιάνα Κουμνάκη, Μιχάλης Μαντικός, Αποστόλης Κουμούλης, Τζων Ουίλσων

Στην εκδήλωση θα υπάρχει επίσης έκθεση φωτογραφίας σχετική με τα 100 χρόνια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ από την Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων Ρόδου CRoP στην οποία συμμετέχουν οι :

Σταύρος Βαρώνος, Μαρία Διακομανώλη, Παναγιώτης Αγγουράς, Ανδρέας Κακλιός, Ζηνοβία Πιπάκη, Ανέζα Παλαιού, Γιώργος Στάτης και Φίλιππος Φιλίππου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια