Εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου (φωτογραφίες)


Αξιοποιείται το αμφιθέατρο του Νεστορίδειου Μελάθρου και σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης. Εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης και ανάδειξης μνημείων και πολιτιστικών χώρων που έχει θέσει ως στόχο η Δημοτική Αρχή και κατόπιν επίσκεψης του Δημάρχου Ρόδου κου Χατζηδιάκου στο Νεστορίδειο Μέλαθρο ,αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί και να ενταχθεί και πάλι στον πολιτιστικό χάρτη της Ρόδου, το υπαίθριο αμφιθέατρο που βρίσκεται ανάμεσα στο Νεστορίδειο Μέλαθρον και την νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ κ. Σέργιο Αϊβάζη την τελευταία εβδομάδα συνεργεία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, καθάρισαν και περιποιήθηκαν τον εσωτερικό κήπο και το υπαίθριο αμφιθέατρο, επαναφέροντας τον υπέροχο αυτό χώρο στην αρχική του μορφή. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και σύντομα ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει και πάλι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εικαστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου.

Μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης, τα 4 έργα τα οποία έστειλε ο κος Παπουτσίδης στη Ρόδο στο πλαίσιο της έκθεσης που πραγματοποίησε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο στις 12 Δεκεμβρίου 2008 με τίτλο ‘Δράκοι, Άστρα και ένα Κάστρο, βρίσκουν την θέση τους στη Ρόδο.

Το 2008, ζητήθηκε από τον κο Παπουτσίδη να φέρει στη Ρόδο τα έργα του με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την μεριά του Δήμου Ρόδου οι οποίες ουδέποτε υλοποιήθηκαν. Τα έργα αυτά, μοναδικά στο είδος τους καθώς ο κος Παπουτσίδης έχει επινοήσει μια τεχνική με την οποία ζωγραφική και η γλυπτική παντρεύονται στην επιφάνεια μιας λαμαρίνας, τα δώρησε στο Δήμο Ρόδου όμως τα τελευταία χρόνια τα έργα αυτά βρίσκονταν σε χώρο ακατάλληλο με αποτέλεσμα την οξύδωση τους.

Ο Δήμαρχος Ρόδου μετά την ενημέρωση που είχε σχετικά με τα τέσσερα αυτά έργα ενημέρωσε τον καλλιτέχνη πως θα αξιοποιηθούν και θα κοσμήσουν σημεία της πόλης μας.

Από τον προηγούμενο μήνα ήδη ένα από τα έργα αυτά βρίσκεται στην πλατεία που βρίσκεται πίσω από το Εθνικό Θέατρο. Το δεύτερο βρίσκεται στην είσοδο του Νεστορίδειου Μελάθρου ενώ το τρίτο τοποθετήθηκε μόλις χθες σε παρτέρι μπροστά από το ενυδρείο Ρόδου. Το έργο ονομάζεται ΟΡΑΜΑ και δημιουργήθηκε το 2002.

Απομένει ακόμη ένα όπου σύντομα θα βρει το χώρο του. Αφού τοποθετηθούν στην τελική τους θέση, θα συντηρηθούν, θα βαφτούν και θα φωτιστούν.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια