Αυξημένος κίνδυνος για εγκεφαλικό στις γυναίκες που γεννούν μετά τα 40!


Οι γυναίκες που γίνονται μητέρες μετά τα 40 έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κάποια στιγμή στη ζωή τους καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο από τις γυναίκες που έγιναν μητέρες σε νεαρή ηλικία, λέει νέα έρευνα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 72.000 γυναικών και οι 3.300 από αυτές ανέφεραν πως γέννησαν μετά τα 40 τους χρόνια.  Οι ερευνητές συνέκριναν τα ποσοστά  εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και καρδιαγγειακού θανάτου σε διάστημα 12 χρόνων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 2,4% των γυναικών που έμεινε έγκυος σε νεότερη ηλικία διέτρεξε κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με το 3,8% των γυναικών που έμεινε έγκυος μετά την ηλικία των 40.
Ακόμη ο  κίνδυνος ενός αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου αυξήθηκε από 0,5% στις νεότερες μητέρες σε 1% στις μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας.
Η πιθανότητα να έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αυξήθηκε επίσης ελαφρώς για τις γυναίκες άνω των 40 ετών από το 2,5% στο 3%. Εντωμεταξύ, οι γυναίκες που έμειναν έγκυες αργότερα στη ζωή τους διέτρεξαν κίνδυνο 3,9% καρδιαγγειακού θανάτου σε σύγκριση με το 2,3% των γυναικών που γέννησαν σε νεότερη ηλικία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

20 Shares
Share20
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble