Εκδήλωση στη Ρόδο με κατάνυξη και συγκίνηση στη μνήμη θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων – Φωτογραφίες


Μια εκδήλωση γεμάτη κατάνυξη και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού, με πρωτοβουλία της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου.

Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου μέσα από τις δυναμικές προσπάθειες και πρωτοβουλίες της  σε θέματα οδικής ασφάλειας ,  τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης από το 2006, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα τροχαίων ατυχημάτων.

Μια εκδήλωση με συγκινητικά μηνύματα από όλους, για όλους, με την ανάγνωση ιδιαίτερα φορτισμένου συναισθηματικά μηνύματος της Προέδρου της ΕΥΘΥΤΑ  Ελένης Καρύδη και με μελωδίες που άρμοζαν στην ημέρα μνήμης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ Κυρίλλου. Όλοι τίμησαν όσους ποτέ δεν ξεχνούν με ένα κερί αναμμένο. Στη συνέχεια ακολούθησε Κατανυκτική Συναυλία με τίτλο «Χρώμα Λουλουδιών – Ήχος Ανέμων» στην οποία συμμετείχαν η Χορωδία Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης» υπό τη Δ/νση του Εμμανουήλ Θεουλάκη,η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου – διδασκαλία χορωδίας Μιχάλης Καλαεντζής και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ρόδου υπό τη Δ/νση του Δημήτρη Χαλκιά.Τα μάτια έκλεισαν και υπό τη συνοδεία των μελωδιών, ο νους ταξίδεψε στους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα και ξαφνικά αλλά η μνήμη τους πάντα μένει αλησμόνητη.

Μεταξύ άλλων σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Δημήτρης Γάκης , ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Ευστρατίου και Χαράλαμπος Κόκκινος ,ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ν.Αιγαίου Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής της Ν.Δ Στέφανος Δράκος,ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς, ο πρώην Υπουργός Αιγαίου Αριστοτέλης Παυλίδης,οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης,ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ Νίκος Τριπολίτης, ο Πανοσιολογιότατος π. Νεκτάριος Πόκιας.

 

Μια εκδήλωση γεμάτη μηνύματα ευασιθητοποίησης, μηνύματα ζωής, μηνύματα αισιοδοξίας για ασφαλέστερους δρόμους στο νησί μας και σε όλο τον κόσμο. Μια εκδήλωση για να τιμήσουμε όλους αυτούς που «έφυγαν» μακρυά μας αλλά ποτέ δε θα ξεχάσουμε.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση :

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια