«Σοβαρές δυσλειτουργίες της δημοτικής αρχής σε σημαντικά θέματα προς το μέσο της τουριστικής περιόδου»


Αγωνία για την εγκατάλειψη των χωριών μας

Σαν παράταξη που ενδιαφέρεται μόνο για την πρόοδο της Ρόδου μας, δεν μπορούμε παρά για μία ακόμα φορά, να επισημάνουμε και σήμερα τις σοβαρές δυσλειτουργίες της δημοτικής αρχής. σε σημαντικά θέματα, προς το μέσο της τουριστικής περιόδου, που δυστυχώς για μία ακόμα φορά δεν μας εκθέτουν ως δήμος μόνο προς τους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας.

Ευτυχώς που στην προ ημερών ανακοίνωσή μας δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση καθώς τα προβλήματα που επισημάναμε ήταν πραγματικά και γνωστά σε όλους.

Ο κακός συντονισμός των μελών της δημοτικής αρχής, δημάρχου, αντιδημάρχου και προέδρων οργανισμών σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα, κυριαρχεί στο Δήμο της Ρόδου.

Το κυριότερο όμως σ΄ένα κρίσιμο χρονικό σημείο γίνεται ολοφάνερο αυτό που πολλές φορές έχουμε επισημάνει, δηλαδή η εγκατάλειψη των κοινοτήτων μας, οι οποίες συνεχίζουν το ίδιο διεκπεραιωτικό πρόγραμμα υποβάθμισης, χωρίς μέχρι σήμερα να δοθεί ο λόγος και η απόφαση στις τοπικές κοινωνίες .

Σήμερα για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ποσό κακή είναι η παρούσα δημοτική αρχή, απαξιωμένη πλήρως στα μάτια και τις συνειδήσεις των συμπολιτών μας.

Ταλαιπωρεί το δημότη, τον κάτοικο, και τον επισκέπτη του νησιού μας.

Εδώ και ημέρες ταλαιπωρούνται κάτοικοι και επισκέπτες στα Κοσκινού από την έλλειψη νερού. Ο κ. Δήμαρχος απλά παρακολουθεί την κόντρα κατοίκων και προέδρου της ΔΕΥΑΡ. Πρέπει να φωνάξουν για να βρεθεί λύση;

Φωνάζει αγωνιά, αγανακτεί εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου, ένας άνθρωπος με αναγνώριση και διάθεση προσφοράς στον τόπο του, για την κατάσταση στην περιοχή του , αναγκαζόμενος μάλιστα να δώσει συνέντευξη με τίτλο «ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΙΜΑΣΘΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ» και κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Τονίζει αυτά που επανειλημμένα λέμε.

Θέματα ύδρευσης, και άρδευσης της περιοχής του, το πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων στον ηλεκτροφωτισμό, τα πεζοδρόμια, το πράσινο, την προνομιακή αντιμετώπιση κάποιων περιοχών από συγκεκριμένους αντιδημάρχους, αλλά και το σοβαρό κίνδυνο που δημιουργείται για τον τουρισμό μας ακριβώς από τον αποτυχημένο χειρισμό των θεμάτων του νερού, των απορριμμάτων, του δημοτικού φωτισμού, της εγκατάλειψης ολόκληρων περιοχών.

Την Τρίτη πρωί 21 Ιουνίου στην Ιαλυσό οι επισκέπτες μας θαύμαζαν το θέαμα των πολλών σκουπιδιών γύρω από τους κάδους.

Αυτή είναι η εικόνα που θέλουμε στο νησί μας;

To χειρότερο, αντί έργων και αποτελέσματος, ακόμη και τα μέλη της δημοτικής αρχής, που εκφράζουν δημόσια τον προβληματισμό τους για την άσχημη κατάσταση της περιοχής τους, λαμβάνουν και απάντηση.

Μάλλον μάλιστα τιμωρούνται και δια της απομόνωσης .

Γράφαμε πριν λίγες μόνο ημέρες σε ανακοίνωσή μας:

“Έχει όμως παγιωθεί η πεποίθηση ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει ανταποκριθεί σ’ αυτό που περίμενε ο κάθε πολίτης του τόπου μας”.

Δυστυχώς σήμερα το ίδιο λένε και οι άνθρωποι που εσωτερικά γνωρίζουν. Έστω και τώρα ας γίνει η απαραίτητη αλλαγή πορείας .

Το ίδιο που λέμε δείχνουν και οι παραιτήσεις.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Η Ρόδος μας αξίζει το καλύτερο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

Ο Επικεφαλής

Στράτος Καρίκης

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας ΔΣ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια