Δράσεις ανθρωπιάς και πολιτισμού απο τους μαθητές και μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ρόδου


Πέντε παράλληλες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία για μία ακόμη μία χρονιά από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία). 

Υπό το πνεύμα μίας νέας παιδαγωγικής και στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης ημιτυπικών και άτυπων μορφών μάθησης, η διεύθυνση του 3ου ΓΕΛ με την ενεργό συμμετοχή μαθητών και μαθητριών προσέθεσε άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα των εξωσχολικών της δραστηριοτήτων.

Μετά από σχετική προετοιμασία και οργάνωση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για να ανακουφίσουν στο μέτρο του δυνατού τις ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 11:00 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου συνοδεία εκπαιδευτικών μετέβησαν στο κέντρο Ελπίδα (Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες) προκειμένου να προσφέρουν υλική και ηθική συμπαράσταση στα παιδιά του ιδρύματος, ενώ άλλη μία ομάδα στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου «η Μέριμνα», όπου παρουσία του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου «κατέθεσε» τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί από μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, τρόφιμα δόθηκαν και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας του Δήμου Ρόδου.

Την ίδια ημέρα μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου «Rhodes Rainbow Warriors» με γνώμονα της οικολογική τους ευαισθητοποίηση οργανωμένα και συντονισμένα προχώρησαν σε καθαρισμό του παρακείμενου στο σχολείο πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και των γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5. Αποτέλεσμα της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν σκουπίδια, αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά και η εικόνα των εν λόγω χώρων να καταστεί αξιοπρεπής. Και οι πέντε ομάδες που συμμετείχαν στις δράσεις ανανέωσαν το καθιερωμένο πλέον ραντεβού για του χρόνου την ίδια ημέρα.

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble