«Διπλή εξεταστική για τους φοιτητές επί πτυχίω. Έστω και αργά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο»


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως είχε ζητήσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή και με παρεμβάσεις του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, οι επί πτυχίω φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν και στις δύο εξεταστικές περιόδους του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως αν αυτά διδάσκονται στο θερινό ή χειμερινό εξάμηνο.
Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν ταχύτερα τις σπουδές τους, κάτι που αποτελούσε επιθυμία και των ίδιων αλλά και των οικογενειών τους, που επιβαρύνονταν οικονομικά.
Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπογράφηκε από τον Υπουργό Παιδείας και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Ο κ. Μάνος Κόνσολας, που είχε αναδείξει το ζήτημα διεκδικώντας την επίλυσή του με τον τρόπο που είχε επιλυθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, δήλωσε:
«Έστω και αργά, η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο που εμείς επισημαίναμε από την πρώτη στιγμή.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση στοχεύει στο να δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες φοιτητές να ολοκληρώσουν πιο γρήγορα τις σπουδές τους, αλλά και να στηρίξει τις οικογένειές τους, που επιβαρύνονταν οικονομικά από την παράταση του χρόνου αποπεράτωσης των σπουδών».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια