Το αντίο του απερχόμενου διοικητή της Πυροσβεστικής στη Ρόδο που αγάπησε


Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι στην όμορφη Ρόδο και τα γραφικά Δωδεκάνησα, θα ήθελα απερχόμενος, λόγω της μεταθέσεως μου για το νομό Αττικής, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου.

Αισθάνομαι την ανάγκη λοιπόν, να ευχαριστήσω πρωτίστως και δημοσίως όλους τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες για την εγκάρδια φιλοξενία τους επί ενός και πλέον έτους, κατά τη διάρκεια του οποίου υπηρέτησα ως Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού.

Να ευχαριστήσω θερμά όλο το προσωπικό της Π.Υ. Ρόδου και των Πυρ/κών Κλιμακίων Λίνδου, Απολλώνων και Καρπάθου, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αγαπητούς συναδέρφους για την αγαστή συνεργασία που είχαμε.

Επιπλέον, να ευχαριστήσω την Ελληνική Πολιτεία για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, δεδομένου ότι με επέλεξε και με εμπιστεύτηκε να υπηρετήσω σε ένα τόσο νευραλγικό νομό (το Δωδεκανησιακό Αρχιπέλαγος), με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της νησιωτικότητας, της επικινδυνότητας και της μεγάλης θαλάσσιας απόστασης από την ηπειρωτική Ελλάδα και το κέντρο.

Αισθάνομαι χαρά και ευτυχία πιστεύοντας ότι έχω επιτελέσει στο ακέραιο το καθήκον μου και έχοντας κάνει όλο αυτό τον καιρό ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των Πολιτών και του Κράτους.

Όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα και όταν αυτό χρειάστηκε, είχαμε στο πλευρό μας τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, ο οποίος στάθηκε διπλά μας συνεισφέροντας εμπράκτως και στηρίζοντας την προσπάθεια μας, καλύπτοντας δαπάνες επισκευής και συντήρησης Πυροσβεστικών Οχημάτων, συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, καθώς και της φιλοξενίας, διαμονής, σίτισης και μεταφοράς υπαλλήλων.

Παράλληλα, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις Υπηρεσίες και τους Φορείς του νησιού για την καλή συνεργασία και για τη στήριξή τους.

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές πυροσβέστες για την πολύτιμη βοήθεια και την ανιδιοτελή προσφορά τους στη κοινωνία, χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, προστατεύοντας και διαφυλάττοντας τον υπέροχο φυσικό πλούτο του νησιών μας.

Σας αποχωρίζομαι με την ευχή και την ελπίδα να υπηρετήσω ξανά στο μέλλον τον υπέροχο τόπο σας, τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο γενικότερα, από όποια θέση μου ορίσει η Πολιτεία.

Σας ευχαριστώ και σας διαβεβαιώ ότι θα σας έχω πάντα στη καρδιά μου, γιατί το ταξίδι που έκανα εδώ στη Ρόδο, ήταν «γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες».

Φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις, έχοντας γνωρίσει στο τόπο αυτό εξαιρετικούς ανθρώπους και έχοντας κάνει καλούς φίλους!!!

Ο Διοικητής Π.Υ. Ρόδου

Βασίλειος Π. Κοκμοτός

Πύραρχος

12969430_10153988926693592_1360650585_n

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια